LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|10
2022
13:10

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από Μπαχτσελί: «Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι τουρκικά»

Τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι τουρκικά, ισχυρίστηκε σήμερα ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απειλώντας ότι θα «βγάλει τα μάτια» σε όσους εποφθαλμιούν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνη της και ότι έχει χτυπήσει τσεκούρι στην πέτρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία περικυκλώνεται

«Η Ελλάδα έστειλε 23 στρατιωτικά οχήματα στη Λέσβο και 18 τεθωρακισμένα οχήματα στη Σάμο, στα αποστρατικοποιημένα νησιά του Αιγαίου, στις 18-23 Σεπτεμβρίου. Όπλα αμερικανικής προέλευσης μας περικυκλώνουν. Έχοντας αναπτύξει μια μεραρχία, τρεις ταξιαρχίες και 5 συντάγματα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Ελλάδα ενθαρρύνεται από τις ΗΠΑ και προκαλεί την Τουρκία. Τείνουν τα όπλα στη χώρα μας από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Το Καστελόριζο δόθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

«Οι ρητές διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και των Παρισίων αγνοούνται. Η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από τα δυτικά, τα ανατολικά, τα νότια, ακόμη και τα βόρεια. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες. Σε μια διάσκεψη που έγινε στο Λονδίνο μετά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο, η Ίμβρος, η Τένεδος και το Καστελόριζο παραχωρήθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα άλλα κατεχόμενα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς και με την προϋπόθεση ότι δεν θα ήταν οπλισμένα.

Με το 12ο άρθρο της συνθήκης της Λωζάνης καταχωρήθηκε και επιβεβαιώθηκε αυτό το status quo. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συνθήκης, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα νησιά για στρατιωτικούς σκοπούς. Ωστόσο, η Ελλάδα σκόπιμα παραβίασε και αρνήθηκε αυτή τη διάταξη. Υπό την παρούσα κατάσταση και τα 9 τουρκικά νησιά στο βόρειο Αιγαίο, που δόθηκαν προς χρήση της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση να μην έχουν στρατιώτες και όπλα, έχουν γεμίσει με στρατιώτες και όπλα από το Α έως το Ω. Ως εκ τούτου, η κυριαρχία, τα δικαιώματα κυριότητας, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ο εναέριος χώρος των νησιών του βορείου Αιγαίου στη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, o Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, τα Ψαρά, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία ανήκουν αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα», ισχυρίστηκε ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος, ο οποίος στη συνέχεια απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα προειδοποίησε ότι:

«Ανακοινώνω στη διεθνή κοινότητα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα βγάλουμε τα μάτια σε όσους βάζουν στο μάτι τα δικαιώματά μας και το δίκαιό μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή», σημείωσε.

Ο Μητσοτάκης χτύπησε σε πέτρα

«Ο Μίτσο (μούτσος) του ιμπεριαλισμού και οι σκληροί υποστηρικτές του δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι πρόθυμα θα διακινδυνεύσουμε ακόμη και τη ζωή μας για την τιμή μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία είναι μόνη στο Αιγαίο. Το τερμάτισε, χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα. Δεν είμαστε μόνοι, έχουμε τον Αλλάχ, έχουμε το έθνος μας, έχουμε ιστορία, έχουμε λογαριασμό να δώσουμε, έχουμε νίκες να καταφέρουμε», είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Παράλληλα, εκφράζοντας την ενόχλησή του για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, είπε ότι «οι ΗΠΑ, σε timing που έχει τη σημασία του, ήραν το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην ελληνοκυπριακή διοίκηση κι αυτό σημαίνει ότι ένα νέο σενάριο βρίσκεται στα σκαριά, προκειμένου να αποτραπεί μια ισότιμη και κυρίαρχη λύση δύο κρατών στην Κύπρο».

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA-STR

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών