LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|09
2019
18:01

Brexit: Δεν πήγε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου μετά τα γιουχαΐσματα

Μόνος του εμφανίστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, καθώς ο Τζόνσον ματαίωσε την παρουσία του εξαιτίας των διαμαρτυριών, μετά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ - «Η ευθύνη για το μέλλον των πολιτών της ΕΕ βρίσκεται στα χέρια σου» τόνισε ο Μπετέλ, κοιτάζοντας προς το άδειο μέρος της σκηνής - Λονδίνο και Βρυξέλλες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε καμία επίσημη συμφωνία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ματαίωσε την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, με αφορμή τις διαμαρτυρίες διαδηλωτών, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος, όταν αποχωρούσε από εστιατόριο.
 
Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον επρόκειτο για να κάνει επίσημη δήλωση, δίπλα στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ, ωστόσο οι αντιδράσεις των διαδηλωτών, υποχρέωσαν τον Μπέτελ να εμφανιστεί μόνος του ενώπιον των εκπρσώπων του Τύπου. Στη Βρετανία, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν λόγο για μια «συνεντευξη Τύπου - ντροπή».
 
Στις δηλώσεις του ο Μπετέλ ανέφερε πως «ο Τζόνσον κρατά στα χέρια του το μέλλον όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε Ευρωπαίου πολίτη που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο» δείχοντας προς το άδειο μέρος της σκηνής που επρόκειτο να σταθεί για τη δική του δήλωση ο Τζόνσον. «Είναι δική σου ευθύνη. Οι άνθρωποι της χώρας σου, βασίζονται σε εσένα. Δεν μπορείς να κρατάς όμηρο το μέλλον τους για δικά σου πολιτικά κέρδη. Ο χρόνος κυλά και πρέπει να τον αξιοποιήσεις σοφά» συνέχισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, φερόμενος σα να συνομιλεί με τον όμολογό του της Βρετανίας!    

Λονδίνο και Βρυξέλλες... συμφώνησαν πως διαφωνούν

Σαράντα τέσσερις ημέρες πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέληξαν σε μια συμφωνία για την απόλυτη διαφωνία τους.

Ο διορισμένος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ και τον πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου, Σαβιέ Μπετέλ.

Στο γεύμα εργασίας ανάμεσα στον πρόεδρο Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό Τζόνσον, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε καμία επίσημη συμφωνία. Ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ υπενθύμισε ότι είναι ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου να υποβάλει νομικά λειτουργικές λύσεις συμβατές με τη συμφωνία αποχώρησης. Ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή εξακολουθεί να είναι διατεθειμένη και πρόθυμη να εξετάσει κατά πόσον οι προτάσεις αυτές ανταποκρίνονται στους στόχους της λύσης ασφαλείας. Οι εν λόγω προτάσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμη.

Η Επιτροπή θα παραμείνει διατεθειμένη να εργαστεί 24 ώρες το 24ωρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία. Η ΕΕ των 27 παραμένει ενωμένη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου ο οποίος αναγκάστηκε να δώσει μόνος του συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι ενώ έχει ακούσει πολλά για το Brexit δεν έχει διαβάσει καμία απολύτως επίσημη πρόταση από το Λονδίνο.

Το Λονδίνο έχει πλέον ελάχιστα περιθώρια, καθώς ο χρόνος μέχρι την 17η Οκτωβρίου, όταν θα λάβει χώρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Brexit, πλησιάζει και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, τότε την 31η Οκτωβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πάψει να αποτελεί κράτος - μέλος της ΕΕ και θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά.

Γιουχαΐσματα διαδηλωτών κατά του Τζόνσον

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας που είχαν στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Μπόρις Τζόνσον για το θέμα του Brexit, ο Βρετανός πρωθυπουργός άκουσε γιοχαΐσματα κατά την αποχώρησή του από το εστιατόριο όπου είχαν τις συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες.

Διαδηλωτές τον περίμεναν να αποχωρήσει μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν σε εστιατόριο και μόλις τον είδαν, άρχισαν τα γιουχαΐσματα. Ορισμένοι από αυτούς είχαν πλακάτ με συνθήματα κατά του Brexit. 
 
«Οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχιστούν «με ταχύτητα» μετά το «φιλικό» γεύμα που είχε o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Μπόρις Τζόνσον», δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ