LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|11
2019
21:44

ΠΟΕΔΗΝ: Καταρρέει το νοσοκομείο Λήμνου

Τα κενά στον ιατρικό τομέα είναι τόσα που καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του νοσοκομείου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων

Χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες λειτουργεί το νοσοκομείο Λήμνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του. Η «γύμνια» του νοσοκομείου σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό και τα «μπαλώματα» με μετακινήσεις γιατρών από άλλες δημόσιες δομές ή με συμβάσεις, κινητοποίησε τους περίπου 18.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για τα χρόνια προβλήματα του δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τα κενά στον ιατρικό τομέα είναι τόσα που καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του νοσοκομείου. Το γεγονός ότι από την αρχή του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο έγιναν 67 διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, καταδεικνύει κατά την Ομοσπονδία, το μέγεθος της δυσλειτουργίας του νοσοκομείου Λήμνου.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ ότι ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί και πώς υπάρχει ένας επικουρικός χειρουργός που σήμερα συμπλήρωσε 50 ημέρες συνεχούς εφημερίας.

Ο κατάλογος με τις κενές θέσεις ιατρών είναι μακρύς. Δεν υπάρχει πλέον ουρολόγος και αιματολόγος καθώς είχαν μετακινηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το νοσοκομείο Λέρου, στο οποίο και επέστρεψαν.

Την ίδια διαδρομή, της αποχώρησης για το νοσοκομείο της μόνιμης οργανικής θέσης του, έκανε ο καρδιολόγος και πλέον έχει απομείνει ένας σε υπηρεσία. «Τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν, καθότι πολλές ημέρες το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από καρδιολόγο» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σε δυσχερή θέση αναμένεται να βρεθούν και οι νεφροπαθείς καθώς έφυγε και η επικουρική νεφρολόγος, καθώς έληξε η σύμβασή της.

«Οι χημειοθεραπείες γίνονται από ιδιώτες γιατρούς και στοιχίζουν 200 ευρώ ημερησίως με μπλοκάκι. Η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου δεν κάνει χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι στα καθήκοντά της» τονίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Εμπλοκή υπάρχει και με την Ορθοπεδική κλινική, καθώς παρότι υπάρχει γιατρός, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως ο εκτελών χρέη Διοικητή αρνείται να υπογράψει για την προμήθεια των υλικών και οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλα Νοσοκομείαμ εκτός του νησιού, με ό,τι ταλαιπωρία και έξοδα αυτό συνεπάγεται.
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ