LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|11
2019
18:04

Συναγερμός στη Γαλλία: Αναμένεται να εκδοθεί η «προξενήτρα» του Ισλαμικού Κράτους

H 25χρονη που φέρεται να αποτελούσε βασικό στέλεχος του ISIS, προσεγγίζοντας και στρατολογώντας νεαρές γυναίκες μέσω του διαδικτύου, συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων Γάλλων που θα εκδοθούν σύντομα στη χώρα

Διεθνής συναγερμός έχει σημάνει μετά τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις απελάσεις τζιχαντιστών. Στη Γαλλία, μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ουκ ολίγες φορές στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, αναμένεται να εκδοθεί από την Τουρκία, η Τουμπά Γκοντάλ, η επονομαζόμενη και «προξενήτρα του Ισλαμικού Κράτους».

H 25χρονη που φέρεται να αποτελούσε βασικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, προσεγγίζοντας και στρατολογώντας νεαρές γυναίκες μέσω του διαδικτύου, συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων Γάλλων που θα εκδοθούν σύντομα στη Γαλλία. Εκτός από αυτούς, σε γαλλικό έδαφος αναμένεται να βρεθούν και επτά παιδιά.

Πήρε το όνομα Ουμ Μουτχανά αλ-Μπριτάνιγια και μπήκε στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους το 2015. Έκτοτε παντρεύτηκε τρεις φορές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό μέσο BFM TV.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BFMTV, η Τουμπά Γκοντάλ συνελήφθη από τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και κρατείτο με τα παιδιά της σε κέντρο που φρουρούσαν οι δυνάμεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) στη βόρεια Συρία.

Η «προξενήτρα του Ισλαμικού Κράτους» δραπέτευσε μετά την επιχείρηση των Τούρκων στη Συρία πριν συλληφθεί και πάλι από δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Έφυγε με την οικογένειά της σε ηλικία μόλις τριών ετών από τη Γαλλία και έκτοτε ζούσε στη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, καθώς διαθέτει γαλλική υπηκοότητα και εφόσον βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση εισόδου στη Βρετανία, η 25χρονη θα εκδοθεί στην Γαλλία μετά την επιχείριση μαζικών εκδόσεων Τζιχαντιστών στην Ευρώπη από την Τουρκία. «Εφόσον δεν έχει διπλή υπηκοότητα, είναι λογικό να προχωρήσει η έκδοσή της στη Γαλλία, αναφέρει πηγή που επικαλείται το γαλλικό δημοσίευμα.
 
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: Unsplash.com - Ramin labisheh

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ