LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|03
2020
12:17

Koρωνοϊός - Βουλγαρία: Βρετανοί σκιέρ αποκλείστηκαν στο χιονοδρομικό θέρετρο Μπάνσκο

Το μέτρο της καραντίνας επιβλήθηκε αφού ένας Βρετανός τουρίστας, ένας Βούλγαρος εκπαιδευτής του σκι και ένας επισκέπτης σε σαλέ διαγνώστηκαν με κορωνοϊό - Περίπου 200 Βρετανοί τουρίστες περίμεναν για ώρες στο Μπάνσκο να επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να φύγουν

Δεκάδες Βρετανοί τουρίστες αποκλείστηκαν λόγω της καραντίνας που εφαρμόστηκε στο χιονοδρομικό θέρετρο Μπάνσκο, στη Βουλγαρία, αφού τρεις άνθρωποι διαγνώστηκαν εκεί με τον κορωνοϊό.

Μέχρ στιγμής η Βουλγαρία καταμετρά 92 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και δύο θανάτους.

Οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα, κλείνοντας σχολεία, εστιατόρια και μπαρ και απαγορεύοντας όλα τα ταξίδια αναψυχής εντός κι εκτός της χώρας έως τις 13 Απριλίου.

Επιπλέον, επέκτειναν τους περιορισμούς στο Μπάνσκο, επιβάλλοντας καραντίνα μία ημέρα αφότου έκλεισαν το κέντρο του σκι και έδωσαν διορία 24 ωρών σε 284 τουρίστες εκεί, στην πλειονότητά τους Βρετανούς, να φύγουν.

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες Βρετανούς τουρίστες

Το μέτρο της καραντίνας επιβλήθηκε αφού ένας Βρετανός τουρίστας, ένας Βούλγαρος εκπαιδευτής του σκι και ένας επισκέπτης σε σαλέ διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Περίπου 200 Βρετανοί τουρίστες περίμεναν για ώρες στο Μπάνσκο για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να φύγουν και να επιστρέψουν αεροπορικώς στην πατρίδα τους, είπαν στο Reuters δύο Βρετανοί ιδιοκτήτες σαλέ στην πόλη.

Ωστόσο, δεν μπορούσαν να χωρέσουν όλοι στα τρία λεωφορεία που τους παρασχέθηκαν και σε όσους τα κατάφεραν, στη συνέχεια τους ζητήθηκε να επιβιβαστούν σε ένα μόνο λεωφορείο με όσους διέθεταν εισιτήρια για σήμερα και στους οποίους επετράπη τελικά να φύγουν.

Σε όσους δεν είχαν εισιτήρια, τους ζητήθηκε να μείνουν στο Μπάνσκο και τους υποσχέθηκαν να τους μεταφέρουν στο αεροδρόμιο της Σόφιας αύριο και μεθαύριο, αναλόγως με το πότε ήταν προγραμματισμένες οι πτήσεις τους.

Ο Μαρκ Άμποτ, ηλικίας 30 ετών, από το Μάντσεστερ, που είχε ξεκινήσει τις διακοπές του το Σάββατο, είπε ότι είναι ευγνώμων που το σαλέ συμφώνησε να τους δεχθεί πίσω έως να φύγουν αύριο.

«Η εμπειρία που ζήσαμε σήμερα ήταν απλά... σύγχυση, πραγματική σύγχυση μεταξύ ανθρώπων, έλλειψη πληροφόρησης. (Η κατάσταση) άλλαζε συνεχώς, πολύ γρήγορα. Κατανοώ ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν» περιέγραψε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Reuters.

Η πρόσβαση στο Μπάνσκο, με πληθυσμό 10.000 ανθρώπους, θα απαγορεύεται έως τα τέλη του μήνα. Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται αστυνομικοί με προστατευτικές στολές να περιπολούν τις εισόδους της πόλης

Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: Patricia Jekki on Unsplash

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών