LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|07
2020
21:20

Επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης: Αυτός είναι ο διευθυντής - ήρωας που αφόπλισε τον δράστη

Άνθρωπος του αθλητισμού, με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στα κοινά είναι ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, Ιωάννης Ποδιώτης που ακινητοποίησε και αφόπλισε τον δράστη της φρικιαστικής επίθεσης

 
Τη στιγμή που ολόκληρο το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο από τη φρικιαστική επίθεση με τσεκούρι που πραγματοποίησε ένας 45χρονος στη ΔΟΥ Κοζάνης, φίλοι, γνωστοί και απλός κόσμος δίνουν τα συγχαρητήριά τους στον ηρωικό διευθυντή της εφορίας, ο οποίος παρά τον πανικό κατάφερε να ακινητοποιήσει και να αφοπλίσει τον δράστη

Ο Ιωάννης Ποδιώτης είναι ένας άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στα κοινά, ενώ ασχολείται ενεργά και με τον αθλητισμό.
 
Ειδικότερα, είναι γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πρόεδρος των ακαδημιών μπάσκετ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας του.

Τα τελευταία δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2018 υπηρετεί στη ΔΟΥ Κοζάνης, στον τόπο καταγωγής του, ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης.
 
Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις του ίδιου και άλλων εφοριακών στην Ασφάλεια Κοζάνης, αλλά και από την εξέταση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ο διευθυντής της ΔΟΥ έσωσε την τελευταία στιγμή τη μια από τις δύο εφοριακούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο του 45χρονου, την ώρα που την είχε ακινητοποιήσει στο πάτωμα του 2ου ορόφου και είχε σηκώσει το τσεκούρι για να τη χτυπήσει.
podiotis1
Ο κ.Ποδιώτης σοκαρισμένος μίλησε στο protothema.gr για τη στιγμή που ο δράστης εισέβαλε στην εφορία και αρχίσε να χτυπά τους υπαλλήλους. Ο Ιωάννης Ποδιώτης αντιλαμβανόμενος τον πανικό και βλέποντας τους υπαλλήλους του να αιμορραγούν από τα χτυπήματα του δράστη κατάφερε με τη βοήθεια συναδέρφων του να τον ακινητοποιήσει.

«Είναι πολύ άσχημες οι στιγμές ,πραγματικά. Ο δράστης μπήκε μέσα στο κτίριο κρατώντας έναν σάκο , έδωσε τα στοιχεία του κανονικά στον έλεγχο που του έγινε στην είσοδο του κτιρίου λόγω του κορωνοιού και κατόπιν ανέβηκε στο δεύτερο όροφο .Ξαφνικά έβγαλε από το σάκο το τσεκούρι κι άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους στο κεφάλι . Από όσο γνωρίζω ο ένας από τους τραυματίες , ο άντρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε στο protothema.gr.

Αγωνία για τους τρεις τραυματίες
 
Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών.

Όπως έγινε γνωστό, την Παρασκευή το απόγευμα, από το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», η κατάσταση του ενός από τους τρεις τραυματίες θεωρείται κρίσιμη. Όσον αφορά στις δύο γυναίκες που νοσηλεύονται στην Εντατική, η μία βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ η δεύτερη νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη.
podiotis2
Αναλυτικά, σχετικά με τους τρεις τραυματίες που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά το απόγευμα της 16ης Ιουλίου από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» η εξέλιξη της κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Η εξέλιξη της θα κριθεί ύστερα από νευροχειρουργική εκτίμηση.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αργά το μεσημέρι υπεβλήθη σε δεύτερη νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για αποσυμφόρηση αιματώματος. Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών