LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|09
2020
17:46

Κορονοϊός - Πορτογαλία: Νέα περιοριστικά μέτρα ενέκρινε η κυβέρνηση, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

Αυξάνονται τα κρούσματα

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε σήμερα να σκληρύνει τα μέτρα που έχει λάβει για την καταπολέμηση της πανδημίας, ενόψει και της επανέναρξης του σχολικού έτους, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19. Χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στη χώρα από τα τέλη Απριλίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων που εγκρίθηκαν σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο και θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τρίτη, ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο, για οποιοδήποτε λόγο, θα περιοριστεί στους 10, από 20 που είναι σήμερα. Το μέτρο αυτό ισχύει ήδη για τη Λισαβόνα και τα προάστιά της από τα τέλη Ιουνίου.

Όπως και στην πρωτεύουσα, έτσι και στην υπόλοιπη χώρα η πώληση αλκοολούχων ποτών θα απαγορεύεται μετά τις 8 το βράδυ. Απαγορεύεται επίσης η κατανάλωσή τους σε δημόσιους χώρους.

«Παρατηρούμε από τις αρχές Αυγούστου μια (καθημερινή) αύξηση των νέων κρουσμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 646 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τις 20 Απριλίου.

Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους, ηλικίας 20-39 ετών και ότι η πλειονότητα δεν έχει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

Από την αρχή της πανδημίας στην Πορτογαλία έχουν καταγραφεί 62.126 κρούσματα της Covid-19. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 1.852 πέθαναν.

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων γίνεται σε μια περίοδο που περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολείο, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Κόστα είπε επίσης ότι επί του παρόντος, λόγω της κατάστασης, στις αθλητικές εκδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται θεατές. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρόκειται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τις εταιρείες να συνεχίσουν να προωθούν την τηλεργασία, όταν αυτό είναι εφικτό, ή άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ