LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|03
2021
21:37

Σερβία - Kορονοϊός: Έξαρση της πανδημίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο γενικού lockdown

Το ενδεχόμενο επιβολής lockdown εξετάζεται στην Σερβία εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της κρατικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Υγειονομικών Κρίσεων τα ιατρικά μέλη πρότειναν την επιβολή καθεστώτος γενικού αποκλεισμού σε ολόκληρη την επικράτεια για να αποτραπεί η διασπορά της νόσου. Η πρόταση θα εκτιμηθεί από την κυβέρνηση και σε δύο ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι και πριν από μερικές ημέρες τα ιατρικά μέλη της επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων περιορισμού ωστόσο η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε αυτές τις εισηγήσεις επικαλούμενη οικονομικούς λόγους. Η έξαρση της πανδημίας προκαλεί ανησυχία στους επιδημιολόγους οι οποίοι εκτιμούν ότι η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι μίας νέας υγειονομικής κρίσης η οποία ενδέχεται να είναι ακόμη χειρότερη από εκείνη του Δεκεμβρίου του 2020.

Στα Covid ιατρεία των Κέντρων Υγείας άρχισαν πάλι να σχηματίζονται ουρές ενώ όλο και περισσότεροι είναι οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό νοσηλεύονται 3.977 ασθενείς εκ των οποίων οι 164 είναι διασωληνωμένοι. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.469 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν 16 άνθρωποι. Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 462.728 και 4.459 έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 0,96%.

Η εξάπλωση της νόσου τις τελευταίες ημέρες δεν αποκλείεται να επηρεάσει αρνητικά και το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Σερβία που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι όσο διασπείρεται ο ιός στον γενικό πληθυσμό όλο και λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Επισημαίνουν δε και το ενδεχόμενο να έχουν νοσήσει κάποιοι πριν κάνουν το εμβόλιο χωρίς να το γνωρίζουν και να μην έχουν κανένα όφελος από τον εμβολιασμό.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια πολίτες και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια. Στην Σερβία σχεδόν καθημερινά φτάνουν νέες παρτίδες διαφόρων εμβολίων. Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου εχθές βράδυ έφτασαν 100.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V. Το φορτίο παρέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο από τον Ιούνιο θα συσκευάζεται και στην Σερβία ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δημιουργηθούν οι τεχνολογικές συνθήκες για την εξ ολοκλήρου παραγωγή του στο ινστιτούτο «Torlak» στο Βελιγράδι.

Σήμερα έφτασαν στην Σερβία 58.500 δόσεις του εμβολίου Pfizer-Biontech ενώ, όπως ανακοινώθηκε, τον Απρίλιου θα φτάσουν άλλες 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. Στις 5 Μαρτίου επίσης θα φτάσουν 500.000 δόσεις του κινέζικου εμβολίου Sinopharm. Από την κινέζικη εταιρία η Σερβία παρέλαβε ήδη 1,5 εκατομμύρια δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ