LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|05
2021
21:44

Ρωσία: Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών ενδέχεται να επιβάλει πρόσθετα πρόστιμα σε Twitter, Google και Facebook

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor) προτίθεται να επιβάλει πρόστιμο ύψους 24 εκατομμυρίων ρουβλίων (267.076 ευρώ) στην αμερικανική εταιρεία Twitter και πρόστιμο 20 εκ. ρουβλίων (222.564 ευρώ) στην Google και στο Facebook αντίστοιχα, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την απαίτηση της αρχής να απομακρύνουν από τις πλατφόρμες τους απαγορευμένο περιεχόμενο.

H Roskomnadzor είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία Twitter είχε συμμορφωθεί με το αίτημα να απομακρύνει το απαγορευμένο περιεχόμενο, αλλά καθυστερεί πολύ να το κάνει αυτό. Η τιμωρητικού χαρακτήρα επιβράδυνση στην λειτουργία της πλατφόρμας του Twitter που είχε επιβάλει η ρωσική ρυθμιστική αρχή έχει παραταθεί έως τις 15 Μαΐου.

Στο δικαστήριο έχουν υποβληθεί εκ μέρους της ρυθμιστικής αρχής έξι καταγγελίες σε βάρος της εταιρείας Twitter, η κάθε μία εκ των οποίων προβλέπει την επιβολή προστίμου 4 εκ. ρουβλίων, ενώ για τις εταιρείες Google και Facebook, έχουν υποβληθεί πέντε ανάλογες καταγγελίες για διοικητικές παραβάσεις.

Τον Απρίλιο, δικαστήριο είχε εκδώσει απόφαση για την επιβολή τριών ξεχωριστών προστίμων στην εταιρεία Twitter, συνολικού ύψους 8,9 εκατομμυρίων ρουβλίων,(99.040 ευρώ), επειδή δεν είχε διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Roskomnadzor είχε ζητήσει από το Twitter να διαγράψει περιεχόμενο που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, με χρήση ναρκωτικών ή με προτροπές σε ανηλίκους να θέσουν τέλος στην ζωή τους.

Το Twitter ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλατφόρμας του για να προωθούνται παράνομες συμπεριφορές, δηλώνοντας ότι έχει πολιτική μηδενικής ανοχής σε ζητήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και απαγορεύει την προτροπή σε αυτοκτονίες ή αυτοτραυματισμούς.

Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει υιοθετήσει μέτρα, με τα οποία επιχειρεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις δραστηριότητες ξένων πλατφορμών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εταιρείες τεχνολογίας. Οι ρωσικές αρχές καταθέτουν αγωγές κατά της Google, του Facebook και άλλων εταιριών, επειδή όπως ισχυρίζονται παρέλειψαν να διαγράψουν αναρτήσεις που παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε παράνομες διαμαρτυρίες.

Οι προσφυγές στην δικαιοσύνη εναντίον τους ξεκίνησαν μετά τις διαμαρτυρίες συμπαράστασης προς τον Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστό επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο.

H ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι επέβαλε πρόστιμο 12,1 εκ. δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία Apple για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-TASS - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ