LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|06
2021
05:38

Ηλεία: Καλοκαιρινή αστάθεια με έντονα φαινόμενα - 282 κεραυνοί έπεσαν στο νομό μέσα σε λίγη ώρα

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η καλοκαιρινή αστάθεια που επηρέασε χθες μετά το μεσημέρι την Ηλεία. Η δυνατή καταιγίδα προκάλεσε παροδικά προβλήματα και έριξε μέσα σε λίγη ώρα τον υδράργυρο σχεδόν δέκα βαθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην περιοχή του Πύργου, που μετά τις έξι το απόγευμα επηρεάστηκε από την καταιγίδα η θερμοκρασία από τους 28οC που επικρατούσαν νωρίτερα έπεσε σχεδόν στους 18οC.

Επίσης μεγάλος ήταν ο αριθμός κεραυνών που έπεσαν στο νομό μέσα σε λίγες ώρες που επηρέασε η αστάθεια ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τις μετρήσεις καταγράφηκαν 282 κεραυνοί. Αυτό το φορτίο προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

kakokairia1

Από τη μία σημειώθηκαν κατά τόπους διακοπές στην ηλεκτροδότηση που κράτησαν και μια ώρα σε κάποιες περιπτώσεις.

Επίσης επί ποδός βρέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις πυρκαγιάς που προκλήθηκαν από τους κεραυνούς σε διάφορες περιοχές κυρίως στα κεντρικά και νότια του νομού.

Συσσωρεύσεις υδάτων σημειώθηκαν σε αρκετούς δρόμους στην πόλη του Πύργου, ενώ λόγω της έντασης της βροχής με δυσκολία διεξαγόταν για αρκετή ώρα η κυκλοφορία και περιμετρικά της πόλης στην Ε.Ο. Πατρών Πύργου.

kakokairia2

Ο προγνώστης και MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Θοδωρής Κονδύλης μιλώντας στο ilialive.gr αναφέρθηκε στη χθεσινή αστάθεια αλλά και στο πως θα μας επηρεάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. “Έντονη αστάθεια επικράτησε την Τετάρτη με κατά τόπους μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αστάθειας το καλοκαίρι εντοπίζονται στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, ωστόσο σε ισχυρές συνθήκες ασταθούς ατμόσφαιρας, όπως χθες, μπόρες και καταιγίδες μπορούν να επηρεάσουν πεδινά παραθαλάσσια τμήματα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αστάθεια χαρακτηρίζεται από μεγάλη τοπικότητα, μέσα σε λίγα χιλιόμετρα ο καιρός παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά και είναι ο λόγος που δεν μπορούν να εντοπιστούν οι περιοχές προγνωστικά. Χθες Τετάρτη, οι περισσότερες ορεινές περιοχές δέχθηκαν έως και 40 χιλιοστά βροχής, σαφώς και υπήρξαν ορεινά τμήματα που δεν σημειώθηκαν αξιόλογες βροχές, όπως είναι φυσικό στα πεδινά τα φαινόμενα ήταν ακόμα πιο επιλεκτικά, ο Πύργος δέχθηκε τα περισσότερα και εντονότερα με 25 χιλιοστά βροχής, με τις περισσότερες πεδινές περιοχές να μην βρέχει σημαντικά ή σχεδόν καθόλου. Ο ασταθής καιρός θα επιμείνει σήμερα Πέμπτη καθώς και αύριο Παρασκευή με τάση να περιοριστεί το Σαββατοκύριακο και να εντοπίζεται μόνο στα ορεινά” σημείωσε ο κ. Κονδύλης.

(Κεντρική φωτογραφιά: Γιώργος Μικελόπουλος)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών