LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|06
2021
20:57

Self test: Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Απάντηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στον... Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής για τα self test

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τα self test.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την επιδημιολογική αξιοπιστία των self tests μπορούν να κρίνουν μόνο οι αναγνωρισμένοι θεσμικοί, διεθνείς και εγχώριοι οργανισμοί (ΠΟΥ, EMA, ECDC και ΕΟΦ). Κάθε άλλη κριτική, από όπου και αν προέρχεται, δεν είναι αξιόπιστη και εκφράζει προσωπικές απόψεις και σκοπιμότητες.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εφαρμόζει τις οδηγίες των ως άνω οργανισμών και λειτουργεί, αποφασίζει και ενεργεί με μόνο κριτήριο την Υγεία των πολιτών και την προστασία τους από την πανδημία».

Νωρίτερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ αποφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του, από την 19η Ιουνίου 2021 χωρίς περαιτέρω παράταση.

Όπως σημειώνει ο ΦαρμευτικόςΣύλλογος Αττικής, εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία «η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά».

Τι λέει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Ο ΦΣΑ σημειώνει ότι: «Είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως «αντάλλαγμα» να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».

Ουσιαστικά όχι μόνο δεν επιβραβεύουν την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων αλλά τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι.Για τους παραπάνω λόγους ο Φ.Σ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self test.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ