LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|06
2021
12:38

Ιαπωνία - covid-19: Η χώρα υιοθετεί από τον Ιούλιο ένα εμβολιαστικό διαβατήριο

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Ιούλιο θα προσφέρει στους Ιάπωνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ένα «εμβολιαστικό διαβατήριο», την ώρα που κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να επανεκκινήσει ο τουρισμός και τα επιχειρηματικά ταξίδια.

«Προετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους το έχουν ανάγκη (…) για να επισκεφθούν ξένες χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Κατσουνόμπου Κάτο.

Το πιστοποιητικό αυτό θα δίνεται σε έγγραφο, δηλαδή δεν θα είναι ψηφιακό, και θα εκδίδεται από τις τοπικές αρχές από τον Ιούλιο, διευκρίνισε.

Η ΕΕ εργάζεται για την κατάρτιση ενός ψηφιακού, υγειονομικού διαβατηρίου προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί τουρίστες.

Εξάλλου τον προηγούμενο μήνα η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι εξετάζει «με πολλή προσοχή» το ενδεχόμενο να θεσπίσει ένα ειδικό διαβατήριο για τους Αμερικανούς που έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή να επιστρέψουν στη χώρα.

Όμως η πρόταση αυτή δεν είναι ομόφωνα δεκτή στις ΗΠΑ, κυρίως από τις συντηρητικές πολιτείες όπως η Φλόριντα και το Τέξας, οι οποίες θεωρούν ότι αυτά τα πιστοποιητικά παραβιάζουν τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα.

Στην Ιαπωνία τα στελέχη των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν θετικά τη θέσπιση ενός εμβολιαστικού διαβατηρίου, το οποίο θα τους επιτρέψει να επαναλάβουν τα επιχειρηματικά τους ταξίδια.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Ιαπωνία ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς, όμως έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Περίπου το 6% του πληθυσμού έχει λάβει μέχρι στιγμής δύο δόσεις εμβολίου.

Τα σύνορα της Ιαπωνίας είναι σχεδόν κλειστά για τους αλλοδαπούς από το 2020, όμως οι κανόνες έχουν χαλαρώσει ελαφρά προκειμένου η χώρα να μπορέσει να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες στους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ