LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|06
2021
17:34

Γλυκά Νερά: Τα ψηφιακά στοιχεία οδήγησαν στη σύλληψη του γυναικοκτόνου

Η ανακοίνωση της διευθύντριας Εγκληματικών Εργαστηρίων για το πώς η αστυνομία οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά

Τα ψηφιακά στοιχεία ήταν αυτά που οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση της υπόθεσης γυναικοκτονίας της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, σύμφωνα με την διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων, Πηνελόπη Μηνιάτη.

Η κυρία Μηνιάτη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ανέφερε τα εξής:

«Σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά, το προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την πρώτη στιγμή διενήργησε μαζί με την Ασφάλεια Αττικής πολύωρη και ενδελεχή εξερεύνηση της οικίας και του περιβάλλοντα χώρου και περισυνέλλεξε στοιχεία, ίχνη και πειστήρια προς εργαστηριακή αξιοποίηση. Πραγματοποιήθηκε εργαστηριακή εξέταση αυτών τόσο από τα εργαστήρια DNA, όσο και από τα λοιπά τμήματα της διεύθυνσης όπως το τμήμα εξερευνήσεων αναφορικά με τα αποτυπώματα το τμήμα φωτογραφικού, αναφορικά με το ηλεκτρονικό σκίτσο που δημιουργήθηκε κατά περιγραφή του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου και επίδειξη φωτογραφιών στο πλαίσιο του modus operandi». 

Έντονες αναντιστοιχίες μεταξύ μαρτυρίας πιλότου και στοιχείων

Η κυρία Μηνιάτη έκανε λόγο για αντιφατικά στοιχεία μεταξύ όσων κατέθεσε στην αρχή ο καθ' ομολογία ένοχος για την δολοφονία της συζύγου του, και των ευρημάτων της ΕΛ.ΑΣ. στον σπίτι του ζευγαριού.

«Τα αποτελέσματα των πολυήμερων εξετάσεων κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώ έγινε άμεσα κατανοητό ότι ο τρόπος και η μεθοδολογία της συγκεκριμένης αυτής υπόθεσης απαιτούσαν περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση. Στο σημείο αυτό των εργαστηριακών εξετάσεων απεδείχθη εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε στη Διεύθυνσή μας από την Ασφάλεια Αθηνών και εξετάστηκε από το τμήμα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων. Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων επίσης έγινε άμεσα αντιληπτό από το εξειδικευμένο προσωπικό μας, ότι βάσει των στοιχείων που προέκυπταν υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες.  Μια σειρά ερωτημάτων θα έπρεπε να τεθούν, οι απαντήσεις των οποίων αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης», σημείωσε. 

Κρίσιμο στοιχείο τα σημάδια στα χέρια του πιλότου

Ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, ανέφερε ότι, στα χέρια του 32χρονου πιλότου, τον οποίο οι αστυνομικοί της άμεσης δράσης εντόπισαν δεμένο δίπλα στη σορό του θύματος, βρέθηκαν σημάδια τα οποία, όμως δεν ήταν ευδιάκριτα- στοιχείο που αποδείχθηκε κρίσιμο, αφού μαρτυρούσαν ότι δεν ήταν δεμένος για πολύ ώρα. Ο σκύλος της άτυχης Καρολάιν, που βρέθηκε κρεμασμένος από την κουπαστή της σκάλας, ήταν ένα ακόμα στοιχείο εξαιρετικά ασυνήθιστο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος συζυγοκτόνος βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος, από τον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. 

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ