LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|06
2021
16:09

Γλυκά Νερά: Κοινωνικός λειτουργός στις οικογένειες για την επιμέλεια - Εκτιμήσεις για ποινή του πιλότου

Η υπόθεση της δολοφονίας έχει πάρει πλέον τη δικαστική οδό και τα καίρια ζητήματα πλεόν είναι η ποινή του πιλότου και η επιμέλεια του παιδιού

Ενώπιον του τακτικού ανακριτή θα βρεθεί την Τρίτη 22 Ιουνίου ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να απολογηθεί για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε στα Γλυκά Νερά, όταν δολοφόνησε τη συζυγό του Καρολάιν. Η υπόθεση της δολοφονίας έχει πάρει πλέον τη δικαστική οδό και τα καίρια ζητήματα πλέον είναι η ποινή που θα επιβληθεί στον καθ΄ ομολογίαν δολοφόνο αλλά και το τι θα συμβεί με την επιμέλεια του παιδιού.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος πιλότος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη υψηλή κατάσταση και αυτό της κακοποίησης ζώου και με δύο πλημμελήματα, αυτά της ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση.

Οι ποινές που προβλέπονται για τον 32χρονο 

Ηδη, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, οι ποινικολόγοι έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για την ποινή που θα επιβληθεί στον πιλότο. Οπως σημείωσε στο OPEN, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, η μικρότερη πoινή που μπορεί να επιβληθεί στον συζυγοκτόνο είναι αυτή των 16 ετών, ενώ θα προσαυξηθεί και ποινή 2 ετών για την κακοποίηση του σκύλου. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, αυτή είναι η μικρότερη δυνατή ποινή εφόσον εξαντλήσει τις ευμενέστερες των συνθηκών. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η εκτίμηση του δικηγόρου με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα

Για το ενδεχόμενο να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά ο δικηγόρος ξεκαθάρισε πως «ο πρότερος έντιμος βίος ή το γεγονός πως δεν έχει ποινικό μητρώο και η μεταμέλεια» ίσως να παίξουν ρόλο στο εφετείο. 

Ωστόσο, ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου μιλώντας στο Mega σημείωσε πως «αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά η ποινή θα είναι χαμηλότερη. Η πραγματική έκτιση ποινής δε θα είναι πάνω από 6 με 7 χρόνια», ανέφερε.  

Κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφτεί τις δύο οικογένειες

Τι δεύτερο μείζον θέμα της υπόθεσης είναι το τι θα συμβεί με την επιμέλειά της κόρης που απέκτησε μαζί το ζευγάρι. Ο 32χρονος έχει ξεκαθαρίσει μέσω δικηγόρων πως επιθυμεί οι δύο οικογένειες να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Μέσα στην εβδομάδα, κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφτεί και τις δύο οικογένειες, δηλαδή την οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς και την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προκειμένου να εξεταστεί τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να αποφασίσει το περιβάλλον είναι ασφαλέστερο για να για το παιδί.

Σε περίπτωση που και οι δύο οικογένειες διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, σενάριο πολύ πιθανόν με βάσει αυτά που έχουν δηλώσει οι δικηγόροι του πιλότου, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί και για την επιμέλεια του κοριτσιού. Παράλληλα, θα πρέπει να αποφασίσει και τους τρόπους επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ