LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|08
2021
13:08

Τα «διαμάντια» της Ελλάδας για το καλοκαίρι του 2021: Οι επιλογές της Daily Mail

Από την άγρια ομορφιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέχρι και τα γραφικά νησάκια του Αιγαίου, η χώρα μας εντυπωσιάζει τουρίστες από όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς τους τις πιο αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Για μια ακόμα χρονιά, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε τη λίστα της για τους πιο must αλλά και λιγότερο τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφτεί κανείς αυτό το καλοκαίρι.

Ηπειρωτική Ελλάδα

Αν και τα κυκλαδίτικα νησιά αποτελούν και τις πιο δημοφιλείς επιλογές των τουριστών από το εξωτερικό, αυτή τη χρονιά η Daily Mail κάνει ειδική μνεία στην ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη μαγευτική Μεσσηνία.

Η εφημερίδα ξεχωρίζει την πανέμορφη Μάνη, με τα επιβλητικά μεσαιωνικά κάστρα, το εντυπωσιακό σπήλαιο του Διρού και τις υπέροχες παραλίες, με την οροσειρά του Ταϋγέτου να δεσπόζει από πάνω της, συνθέτοντας έναν μοναδικό συνδυασμό θάλασσας και βουνού. Η πλούσια ιστορία, τα γραφικά πέτρινα ψαροχώρια με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και οι βραχώδεις κολπίσκοι μοιάζουν, πράγματι, με ένα ταξίδι στον χρόνο.

Μια ακόμη περιοχή της Ελλάδας που προτείνεται στους αναγνώστες της εφημερίδας είναι το ονειρικό τοπίο των ορεινών όγκων της Ηπείρου, με την Daily Mail να ξεχωρίζει τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια.

Το Πήλιο, με τα χαριτωμένα χωριά, τα καταπράσινα δάση και τις κρυμμένες ειδυλλιακές παραλίες, αναδεικνύεται ως ο ιδανικός προορισμός που τα συνδυάζει όλα.

Νησιά

Η Daily Mail προτρέπει το κοινό της να εξερευνήσει τα μικρότερα, λιγότερο τουριστικά νησιά της πατρίδας μας, φέρνοντας ως τρανταχτό παράδειγμα την κουκλίστικη Σύμη, με το γραφικό λιμάνι που θυμίζει καρτ-ποστάλ και τις εξωτικές παραλίες που ενδείκνυνται για χαλάρωση.

Στην Κρήτη, αναδεικνύει δραστηριότητες και προορισμούς που, ακόμα και μεταξύ των Ελλήνων, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, όπως ένα οδοιπορικό στο όρος Κοφίνας, ένα μάθημα μαγειρικής, ιππασία και μια πεζοπορία στο Μοναστήρι του Κουδουμά.

Αν και ιδιαίτερα γνωστή, η Κεφαλονιά κρύβει μερικές ομορφιές-εκπλήξεις για όποιον θέλει να την εξερευνήσει, όπως είναι η μικρή χερσόνησος του ακρωτηρίου Λιάκας, η οποία δεν προσελκύει πολλούς επισκέπτες λόγω της δύσκολης προσέγγισης και της βραχώδους ακτής του. Παραμένοντας στο Ιόνιο, η εφημερίδα εξυμνεί τους ήσυχους και σοφιστικέ Παξούς, προτείνοντας την παραλία Γαλάζιο, που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, και την Καμάρα, με την φυσική πέτρινη αψίδα.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ