LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|08
2021
11:14

Ακάρ: «Η Τουρκία φλέγεται και η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις»!

Τη στιγμή που  η Τουρκία φλέγεται ανοχύρωτη, μιας και διαθέτει ελάχιστο αριθμό  πυροσβεστικών αεροπλάνων που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες φονικές πυρκαγιές , ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υιοθετεί ...επιθετική ρητορική

Μπορεί η Τουρκία να φλέγεται και να δίνει μεγάλη μάχη για την κατάσβεση των δεκάδων φονικών πυρκαγιών στη χώρα, αλλά ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, άδραξε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να επιτεθεί φραστικά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την για συνεχιζόμενες «προκλήσεις και επιθετική ρητορική».

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικού και άλλων αξιωματούχων, όπου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στη χώρα μας με αφορμή και την πρόσφατη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Νίκου Δένδια στο ΘΕΜΑ, που κατηγόρησε την Τουρκία πως «Πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα».

Για μία ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, παρουσίασε τη χώρα του ως «αδικημένη», κάνοντας αναφορά αλά Τούρκα -όπως συνηθίζει- και στο Διεθνές Δίκαιο.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα εξακολουθεί τις προκλήσεις και την επιθετική ρητορική, που πιστεύουμε πως θα εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατό. Ενώ συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην καταστροφή από τις πυρκαγιές, έχουμε έναν γείτονα που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα των απειλών και των κυρώσεων κατά της Τουρκίας» δήλωσε, επισημαίνοντας πως : «η Τουρκία είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

O Τούρκος υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με την Ελλάδα μέσω πολιτικών λύσεων και διαλόγου με ειρηνικούς τρόπους. «Είμαστε πολύ ειλικρινείς σε αυτό. Θέλουμε να γίνει κατανοητό από τους Έλληνες γείτονές μας» δήλωσε, κατηγορώντας τη χώρα μας για «προκλήσεις, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική». Ο ίδιος επανέλαβε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο.

Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ