LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|08
2021
17:45

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Επιχειρούν συνολικά στο πύρινο μέτωπο 350 πυροσβέστες, οχήματα, εθελοντές και το ρωσικό Beriev 200

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι προκειμένου να παρευρεθεί στον προγραμματισμό για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στην Βαρυμπόμπη.

Την ίδια ώρα, πέντε πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στους Θρακομακεδόνες, μετά την εντολή εκκένωσης της περιοχής, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε από το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη, μετέδωσε το OPEN.

Για εγκλωβισμένους έκανε λόγο και η ΕΡΤ, που μετέδωσε ότι οι εγκλωβισμένοι βρίσκοτναι σε διάσπαρτα σημεία όπου είναι κοντά στις φλόγες. Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑI, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες, όπου μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό τους. Την είδηση για εγκλωβισμένους επιβεβαιώνει και το MEGA, το οποίο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στη Βαρυμπόμπη και μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Επιχειρούν 350 πυροσβέστες, οχήματα, εθελοντές και το ρωσικό Beriev 200
Ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες επιχειρούν στην μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη που καίει ανεξέλεγκτα οδηγώντας στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί να στήσει τείχος επίγειων και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να αποσοβήσει τα χειρότερα καθώς ο φόβος όλων είναι το πύρινο μέτωπο να μπει μέσα στον αστικό ιστό, σε Βαρυμπόμπη αλλά και Θρακομακεδόνες οι οποίοι επίσης είναι προς εκκένωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής αυτή την στιγμή οι δυνάμεις στην μάχη ενάντια στην πυρκαγιά ενισχύονται και φτάνουν τους 350 πυροσβέστες οι οποίοι επιχειρούν σε 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης στην «μάχη»βρίσκονται 70 οχήματα. Παράλληλα, συνδράμει το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για όσο διαρκεί το φως της ημέρας επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, και πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.
 
Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου εκκενώθηκαν ήδη οι οικισμοί Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη, ενώ προς εκκένωση είναι και η Ανω Βαρυμπόμπη. «Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε από πλευράς του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ