LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|08
2021
18:06

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μπήκε στις Αδάμες η φωτιά - Δραματικές στιγμές

Δραματικές ώρες με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη να συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της

Ώρες αγωνίας με την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη να έχει μπει στις Αδάμες.  Εικόνες αποκάλυψης με σπίτια να καίγονται και ανθρώπους να κινδυνεύουν. 

Από νωρίς η Πυροσβεστική έδινε μεγάλη μάχη προκειμένου η φωτιά να μην περάσει το ρέμα Χελιδονούς, κάτι που δεν έγινε εφικτό. Αυτή την ώρα καίγονται σπίτια ενώ επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

Εκκενώθηκε το Ολυμπιακό Χωριό

Την ίδια ώρα, εκκενώθηκε το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος για σπίτια λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Βαρυπόμπη

Ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς και μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν στο Ολυμπιακό Χωριό. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε λίγο μετά τις 18:00 η Μίνα Καραμήτρου στο Open, πέντε άτομα έχουν αναφέρει ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα στα σπίτια τους στους Θρακομακεδόνες και ζήτησαν από τις Αρχές βοήθεια προκειμένου να απεγκλωβιστούν. 

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Όλες οι δυνάμεις στις Αδάμες - Μάχη να μη φτάσει η φωτιά στο ρέμα της Χελιδονούς - Το επιχειρησιακό σχέδιο

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στην πλατεία και σπίτια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και επιχειρούν με εναέρια μέσα αλλά και από εδάφους με το βασικό επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής να στρέφεται προς τον οικισμό Αδάμες, οποίος λίγο νωρίτερα εκκενώθηκε.

Αυτή την ώρα όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN για τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, το σχέδιο της Πυροσβεστικής είναι να μην περάσει η φωτιά από τις Αδάμες καθώς μετά ξεκινά το ρέμα της Χελιδονούς το οποίο είναι αμιγώς δασική έκταση κάτι το οποίο θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμη. 

Καίγονται σπίτια στην Βαρυμπόμπη

Στις φλόγες έχει παραδοθεί πολυκατοικία από τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη 

Η κατάσταση στην περιοχή και ειδικά στη Βαρυπόμπη είναι δραματική καθώς σπίτια τυλίγονται στις φλόγες.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη

Εχει ήδη δοθεί επίσημη εντολή εκκένωσης για τη Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες, To μήνυμα από το 112 για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες εστάλη λίγο μετά τις 17:00. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας»

Από νωρίς στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία ενώ έχει δοθεί εντολή σε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να περάσουν πόρτα - πόρτα από όλα τα σπίτια προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Λίγο μετά τις 17:00, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που έφυγαν από τους Ιππικούς Ομίλους οι οποίοι λειτουργούν στην περιοχή.

Βαρυπόμπη: Επικίνδυνη η κατάσταση

Νωρίτερα, «επικίνδυνη κατάσταση» χαρακτηρίσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, στέλνοντας σήμα συναγερμού καθώς πλέον πλησιάζει στον αστικό ιστό.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η κατάσταση είναι πλέον ανησυχητική και τη φωτιά να πλησιάζει σπίτια.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός δήλωσε ότι «αν ήταν στο χέρι μου θα εκκένωνα τη Βαρυμπόμπη». 

Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Από νωρίς η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη είχε τρία μέτωπα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, ενώ η Πυροσβεστική είχεέτοιμο σχέδιο εκκένωσης

Το πρώτο μέτωπο ήταν στην Άνω Βαρυμπόμπη, το δεύτερο μέτωπο προς τον Ιππικό Όμιλο, και το τρίτο και σοβαρότερο προς την Εθνικό Οδό. 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Άνω Βαρυμπόμπη πήρε νωρίς επικίνδυνες διαστάσεις με τις δυνάμεις που επιχειρούν να προσπαθούν να την ελέγξουν. 

Στην πυρκαγιά από νωρίς επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Στην περιοχή επίσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη, λίγο μετά τις 3 μεσημέρι  έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας.

Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και σας μεταδίδει όλες τις εξελίξεις ο δημοσιογράφος του ethnos.gr, Κώστας Ασημακόπουλος

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Σχέδιο εκκένωσης

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό προχώρησε η Τροχαία λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία έκλεισε νωρίτερα την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης, ωστόσο πριν από λίγο το άνοιξε κι έκλεισε το ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες εκκένωσης των εργοστασίων που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους με ασφάλεια. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ανέφερε ότι η πυροσβεστική έχει έτοιμο το σχέδιο εκκένωσης της Βαρυμπόμπης, εφόσον απαιτηθεί. 

Κλειστή εθνική οδός και στα δύο ρεύματα

Διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Μήνυμα του 112 - Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη. 

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

112230059537_541905323676073_8231011307764358224_n.jpg

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Ταβέρνα Λάμπρος).

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ