LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|10
2021
22:08

Ερντογάν: Ο αγώνας μας θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία το επόμενο διάστημα στη Συρία

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με πολύ διαφορετικό τρόπο το επόμενο διάστημα» απάντησε ο Ερντογάν για τη Συρία

Τα επόμενα βήματα στη Συρία εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής. Σε ερώτηση αν «θα υπάρξει νέα επιχείρηση στη Συρία;», ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε σιβυλλικά:

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με πολύ διαφορετικό τρόπο το επόμενο διάστημα. Με άλλα λόγια, θα πολεμήσουμε ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ενάντια σε συγκεκριμένες αμερικανικές δυνάμεις εκεί, ενάντια στις δυνάμεις του καθεστώτος. Είμαστε αποφασισμένοι!».

Το PKK, το YPG και το PYD είναι παντού στη Συρία, όχι μόνο στα βόρεια, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των χωρών που τους υποστηρίζουν», δήλωσε, κατηγορώντας ευθέως την Ουάσιγκτον για τα όπλα και πυρομαχικά που παρέχουν στους Κούρδους της Συρίας.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε, αλλά η υπομονή μας έχει και τα όριά της», προειδοποίησε.

Οι Ταλιμπάν ζητούν αναγνώριση

Όσον αφορά την επίσκεψη αξιωματούχων των Ταλιμπάν χθες στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στόχος τους είναι η αναγνώριση του καθεστώτος τους.

«Οι Ταλιμπάν βρίσκονται σε αναζήτηση αποδοχής από τον κόσμο. Χώρες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν ακόμη αποδεχθεί την κατάσταση των Ταλιμπάν. Είχαν αιτήματα τόσο για ανθρωπιστική βοήθεια όσο και για να λειτουργήσει μία νέα διοίκηση στο Αφγανιστάν. Θα δώσουμε κάθε είδους υποστήριξη στον αφγανικό λαό. Αρκεί αυτή η διοίκηση να έχει μια δίκαιη προσέγγιση όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις και την προστασία των δικαιωμάτων του αφγανικού λαού. Μέχρι στιγμής, έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες για την αναδόμηση του Αφγανιστάν και συνεχίσαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Λειτουργούσαμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Μπορούν να γίνουν συμφωνίες και βήματα μεταξύ Τουρκίας, Κατάρ και Αφγανιστάν».

Νέα συμφωνία φυσικού αερίου με το Αζερμπαϊτζάν

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου και της ενδεχόμενης έλλειψης ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι έχει λάβει τα μέτρα του, ενώ μία συμφωνία που υπέγραψε με το Αζερμπαϊτζάν για αγορά αερίου τη χαρακτήρισε «προληπτική».

«Οι συμφωνίες μας με τη Ρωσία είναι πολύ ευαίσθητες. Τέτοιες συμφωνίες, είτε με τη Ρωσία, το Ιράν ή το Αζερμπαϊτζάν, είναι σημάδι ότι δεν θα ζήσουμε τέτοιες κρίσεις. Τέτοια προβλήματα συνεχίζονται όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε πολλές δυτικές χώρες. Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα προς το παρόν εμείς, έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην Τουρκία», δήλωσε.

Συζήτηση για «πολιτικές δολοφονίες»

Όσον αφορά τη συζήτηση για τις «πολιτικές δολοφονίες», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που άνοιξε τη συζήτηση, λέγοντας ότι: «Εάν υπάρχουν αποδείξεις, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Αυτό το άτομο (σ.σ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) λέει ψέματα πρωί-βράδυ. Διασπείρουν τον τρόμο. Εμείς, ως κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να πραγματοποιηθεί και να καταγραφεί μια τέτοια πολιτική δολοφονία στη χώρα μας. Δεν θα αφήσουμε χώρο σε τέτοιους συκοφάντες».

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/STR

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ