LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|10
2021
08:22

Στη «δίνη» του κορονοϊού η Ευρώπη: Αυξημένα κρούσματα αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις

Μίνι lockdown στη Ρωσία, σκληρά μέτρα στη Λετονία και έντονο κύμα αντιδράσεων στην Ιταλία... Ο κορονοϊός δοκιμάζει εκ νέου την Ευρώπη.

Ο κορονοϊός «σαρώνει» πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες καταγράφεται «έκρηξη» κρουσμάτων μετά από αρκετούς μήνες.

Μνήμες του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας ξυπνούν καθώς τα νοσοκομεία γεμίζουν και πάλι, ενώ αρκετά κράτη επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς, προκειμένου να αναχαιτίσουν την έξαρση του ιού.

Στην παρακάτω λίστα του Worldometer, παρουσιάζονται τα τελευταία δεδομένα έως 19/10 σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στις 20 ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη καταγραφή κρουσμάτων.

Στην θλιβερή πρωτιά βρίσκεται η Βρετανία, ενώ ακολουθούν Ρωσία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Screenshot 2021 10 19 231715

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση διαμήνυσε πως δεν σκοπεύει να πάρει περιοριστικά μέτρα, παρά το γεγονός πως κατέγραψε τους περισσότερους νεκρούς μετά τον Μάρτιο. Σε κάθε περίπτωση οι θάνατοι απέχουν πολύ σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν τον εμβολιασμό.

Στη Ρωσία, οι αρχές προχωρούν σε μίνι lockdown. Ο πρόεδρος Πούτιν θα κηρύξει εθνική αργία από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, ενώ στις περιοχές με πολλά κρούσματα αυτή η περίοδος θα ξεκινήσει στις 23 του μήνα.

«Η πλειοψηφία των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Μας προκαλεί απόγνωση αυτό, γιατί η βαριά νοσηλεία θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί εάν κάθε άνθρωπος ήταν εμβολιασμένος» λέει ο Γκεόργκι Αρμπολισβίλι, Επικεφαλής ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Στη Λετονία, από την άλλη, οι Αρχές ανακοίνωσαν καθολικό lockdown, από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα.

«Η Λετονία είναι πρώτη στον κόσμο όσον αφορά τα ποσοστά μολύνσεων», είπε ο υπουργός Υγείας Ντάνιελς Πάβλουτς μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην Ιταλία, οι λιμενεργάτες που διαμαρτύρονται στην Τεργέστη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού, μετακινήθηκαν από το λιμάνι στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά τα έντονα επεισόδια της Δευτέρας.

Το συνδικάτο των λιμενεργατών κατάφερε να κλείσει συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας το ερχόμενο Σάββατο για να συζητήσουν και να καταθέσουν το αίτημά τους.

Στην Ιρλανδία, ωστόσο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης από τις 22 του μήνα, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020.

Παρόλα αυτά, λόγω της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία αποφασίστηκε να απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλαμπ και εστιατόρια.

Πάντως, ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα έρχεται από τη Γερμανία, όπου ο υπουργός Υγείας, Γιενς Σπαν, προτείνει να τερματιστεί η κατάσταση «επιδημίας εθνικής εμβέλειας» που είχε επιβληθεί τον Μάρτιο του 2020 και κάθε τόσο ανανεώνεται για κάποιους μήνες.

Το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ κάνει λόγο για «μέτριο» κίνδυνο μετάδοσης σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο, μέχρι στιγμής, το τι ακριβώς θα γίνει μετά τις 25 Νοεμβρίου, καθώς μέχρι τότε είναι σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, έχουν καταγραφεί έως τώρα τουλάχιστον 61.848.000 μολύνσεις και 1.474.000 θάνατοι λόγω του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη.

Screenshot 2021 10 19 232353

Ο τελευταίος χάρτης του ECDC με τον αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη τις τελευταίες 14 ημέρες, ανά 100.000 κατοίκους:

2021w39 40 COVID19 EU EEA Subnational 14d Attack Rate

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών