LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|10
2021
19:57

Τι συμβαίνει με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της βασίλισσας στη Βόρειο Ιρλανδία ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή - Αν και η 95χρονη μονάρχης είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, το παλάτι έλεγε ότι βρισκόταν στο κάστρο του Ουίνδσορ - Αβέβαιο αν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ προσπάθησε να παραπλανήσει τους Βρετανούς πολίτες για την κατάσταση της υγείας της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο βρετανικός Τύπος αφού, αν και η «αειθαλής» μονάρχης αναγκάστηκε να ματαιώσει την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βόρειο Ιρλανδία και το απόγευμα της Τετάρτης εισήχθη στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου για εξετάσεις, οι υπεύθυνοι Επικοινωνίας του Μπάκιγχαμ ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους πως η Ελισάβετ αναπαύεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Μάλιστα, το παλάτι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στην οποία ανέφερε: «Η βασίλισσα με δισταγμό δέχθηκε την συμβουλή των γιατρών της να ξεκουραστεί για τις επόμενες ημέρες».

Όμως, το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή, αφού πέρασαν περισσότερες από 24 ώρες, έγινε και επίσημα γνωστό πως η βασίλισσα εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου για να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων - χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση - και διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο. Η είδηση προκάλεσε ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας καθώς είναι η πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που η Ελισάβετ εισάγεται σε νοσοκομείο. Μάλιστα, η ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας εντείνεται μετά την πρόσφατη εμφάνισή της, στις 12 Οκτωβρίου, με μπαστούνι στο αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Πολλοί Βρετανοί δημοσιογράφοι σχολίασαν πως το παλάτι προσπάθησε να αποκρύψει από τον λαό την είδηση για την υγεία της βασίλισσας. Ο Νίκολας Γουίτσελ, βασιλικός συντάκτης του BBC, αναρωτήθηκε αν το παλάτι υπονομεύει την εμπιστοσύνη του λαού (στην μοναρχία) με την προσπάθεια να κρύψει την εισαγωγή της Ελισάβετ στο νοσοκομείο. Το γεγονός πως η βασιλική σημαία κυμάτιζε στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Τετάρτη και ενώ η μονάρχης βρισκόταν στο νοσοκομείο θεωρείται μια ακόμα προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί η είδηση, αφού η σημαία εκπροσωπεί την βασίλισσα και κυματίζει όταν εκείνη είναι παρούσα σε μία από τις επίσημες κατοικίες της.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Γουίτσελ και ο Πίτερ Χαντ, πρώην δημοσιογράφος στο BBC και βασιλικός σχολιαστής, ανέφερε πως έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια για συγκάλυψη της εισαγωγής της βασίλισσας στο νοσοκομείο. «Η εμπιστοσύνη των μέσων ενημέρωσης στην εγκυρότητα των υπεύθυνων Επικοινωνίας του παλατιού έχει δοκιμαστεί εξαιρετικά από την αποτυχημένη προσπάθεια να αποκρύψουν το γεγονός πως η βασίλισσα εισήχθη στο νοσοκομείο. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει την πολυτέλεια να έρθει αντιμέτωπο με την κατάρρευση της εμπιστοσύνης (του κοινού), με δεδομένο πως έχει πολλά να αντιμετωπίσει», δήλωσε ο Χάντ.

Από την πλευρά της η βασιλική βιογράφος Ίνγκριντ Σιούαρντ μιλώντας στο BBC τόνισε πως όλα έγιναν για την προστασία της βασίλισσας, επειδή εκείνη δεν θα ήθελε δημοσιότητα, όμως το γεγονός δεν παύει να θεωρείται προσπάθεια παραπλάνησης. Ο βετεράνος δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Κέι προειδοποίησε το παλάτι για επικίνδυνη στρατηγική που υπονομεύει την εμπιστοσύνη του λαού στον θεσμό της μοναρχίας.

«Με το να λένε πως η βασίλισσα ξεκουράζεται στο Ουίνδσορ - μια είδηση που αμέσως μεταδόθηκε στην τηλεόραση, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες και στα σάιτ - όταν εκείνη είναι στην πραγματικότητα στο νοσοκομείο, σημαίνει πως ο τρόπος σκέψης των αξιωματούχων του παλατιού δεν ήταν απλώς μπερδεμένος αλλά ανέντιμος», δήλωσε ο Κέι και υπενθύμισε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί όταν η Μέγκαν Μαρκλ έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Τότε, είχε δοθεί ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης για την γέννηση του Άρτσι οκτώ ώρες αφού η δούκισσα του Σάσεξ είχε, ήδη, φέρει στον κόσμο τον γιό της. 

Δεν επιβεβαιώνεται η συμμετοχή της βασίλισσας στην Σύνοδο κορυφής COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη

Η βασίλισσα Ελισάβετ έλαβε εξιτήριο την Πέμπτη και τώρα αναπαύεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει αποκαλύψει το είδος των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η Ελισάβετ και δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή θα πρέπει να κάνει και άλλες εξετάσεις ή αν θα λάβει κάποια ιατρική αγωγή.

Η 95χρονη Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη μονάρχης στον πλανήτη και το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να γιορτάσει με μεγαλοπρέπεια τα 70 χρόνια παραμονής στον θρόνο της Γηραιάς Αλβιόνας. Βρετανοί ιστορικοί υποθέτουν πως ίσως τότε η βασίλισσα να δώσει το στέμμα στον διάδοχο, πρίγκιπα Κάρολο, με κάποιους, όμως, να υποστηρίζουν πως η μονάρχης έχει ορκιστεί στον θεό να υπηρετεί τον λαό όσο βρίσκεται εν ζωή. Οι τελευταίοι 18 μήνες υπήρξαν εξαιρετικά δύσκολοι για την Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εγκατέλειψαν την βασιλική οικογένεια και μετακόμισαν μόνιμα στις ΗΠΑ ενώ ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από την ζωή τον περασμένο Απρίλιο.

Με δεδομένο πως το παλάτι δίνει με το σταγονόμετρο τα νέα για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αυτή θα συμμετάσχει στην Σύνοδο κορυφής COP26 για το κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στην Γλασκώβη την 31η Οκτωβρίου. Πηγή από το παλάτι δήλωσε πως στην ατζέντα της Ελισάβετ είναι ακόμα η συμμετοχή της στη Σύνοδο, όμως η παρουσία της θα επιβεβαιωθεί στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ