LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|12
2021
12:26

Εισβολή στο Καπιτώλιο: 3 δικαστές ομοσπονδιακού εφετείου θα απορρίψουν την προσπάθεια Τραμπ για μη δημοσιοποίηση εγγράφων

Τρεις δικαστές ομοσπονδιακού εφετείου διαφαίνεται ότι θα απορρίψουν την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ για τη μη δημοσιοποίηση εγγράφων που σχετίζονται με την 6η Ιανουαρίου

Τρεις δικαστές ομοσπονδιακού εφετείου φαίνονται διατεθειμένοι να απορρίψουν την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την 6η Ιανουαρίου να παραλάβει σχετικά αρχεία του Λευκού Οίκου, σχολιάζει το POLITICO.

Αν η εξέλιξη αυτή επαληθευτεί, θα δώσει μεγάλη πολιτική ώθηση στους βουλευτές που ελπίζουν ότι θα αποκαλύψουν τις ενέργειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ένα πλήθος υποστηρικτών του οποίου επιτέθηκε στο Καπιτώλιο στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου.

«Έχουμε έναν πρόεδρο κάθε φορά, όπως υπαγορεύει το σύνταγμά μας», δήλωσε η Πατρίσια Μίλετ, μία από τους τρεις δικαστές της έδρας του Εφετείου στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Καθώς απηύθυναν ερωτήσεις στους δικηγόρους του Τραμπ, οι δικαστές εξέφρασαν επανειλημμένα τον σκεπτικισμό τους σχετικά με το ενδεχόμενο ένας πρώην πρόεδρος να έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει μία απόφαση από τον εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ, σε αυτή την περίπτωση τον Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τη δημοσιοποίηση εγγράφων στο Κογκρέσο, αφού ο σημερινός πρόεδρος αποφάσισε ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Στη διάρκεια της χθεσινής τρίωρης ακρόασης ανταλλαγής επιχειρημάτων, η Μίλετ και οι συνάδελφοί της δικαστές Ρόμπερτ Ουίλκινς και Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, που έχουν όλοι διοριστεί στο εφετείο από πρόεδρο των Δημοκρατικών, υπογράμμισαν τις βαθιές ανησυχίες που έχουν σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής ενός πρώην προέδρου στις ευαίσθητες διαπραγματεύσεις, μεταξύ ενός εν ενεργεία προέδρου και του Κογκρέσου.

Από τους τρεις δικαστές η Τζάκσον έχει μόνο διοριστεί από τον Μπάιντεν στο Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια. Ο Ουίλκινς και η Μίλετ, που έχουν διοριστεί από τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, φέρονται να είναι περισσότερο δεκτικοί σε μερικά από τα επιχειρήματα του Τραμπ, παρά το γεγονός ότι δεν έδειχναν να κλίνουν προς μία κατεύθυνση συμφωνίας με τα επιχειρήματα του πρώην προέδρου.

Πηγή: POLITICO-ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ