LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|12
2021
21:48

Γρηγόρης Πετράκος: «"Θείε" σε χαιρετώ» - Ο κόσμος της showbiz αποχαιρετά τον Γιώργο Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας άφησε, σε ηλικία 72 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Ο δημοσιογράφος, εκδότης και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» έδωσε τη δική του μάχη με τον κορονοϊό από την οποία και βγήκε ηττημένος.

Ο Γρηγόρης Πετράκος, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, αποχαιρέτησε τον Γιώργο Τράγκα, με τον οποίο συνεργαζόντουσαν τον τελευταίο καιρό. «"Θείε" Γιώργο σε χαιρετώ. Ήσουν ο πιο ζωντανός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Το βλέμμα σου πιο οξύ κι από ξυράφι. Όσα έμαθα από σένα σε λίγους μήνες θα χρειαζόμουν πολλές ζωές να τα βρω μόνος μου. Όταν γνωριστήκαμε μου είπες: "Ανιψιέ" θέλω, πριν "φυγω" να ρίξω ένα καράβι στο λιμάνι. Να μπουν μέσα νέες φωνές και άνθρωποι που αντιστέκονται στη λαίλαπα που ερχεται. Μετά εγώ θα φύγω, ετσι κι αλλιώς, και κάντε το ότι θέλετε. Ρίξτε το στα βράχια, πουλήστε το ή βοηθήστε τη χώρα σας όπως μπορείτε.

Δεν πρόλαβες να το ρίξεις στη θάλασσα το καραβάκι. Μη σε νοιάζει. Είναι σα να το κανες. Οι άνθρωποι εδώ, σαν κανίβαλοι, ακόμα τσακώνονται περί του αν το είχες κάνει ή δεν το είχες κάνει… Μετά από τόσο σάλιο που ξόδεψες να τους ξεστραβώσεις για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική εργαλειοποίηση του ιού, αυτοί ακόμα πιστεύουν ότι το θέμα μας είναι η "δημόσια υγεία"… 

Ακόμα βλέπουν φαντάσματα με "αρνητές του ιού" και "αντιεμβολιαστές". Όσο ήσουν στο νοσοκομείο δεν είπα λέξη, θείε. Δεν τους έδωσα ούτε ψίχουλο, τροφή, να γράφουν, να παραποιούν και να κανιβαλίζουν. Κι ας με "τσιγκλούσαν" τα τρολάκια τους. Έτσι θα ήθελες και έτσι έπραξα. Και τώρα δε θα πω κουβέντα. Θα φύγεις με αξιοπρέπεια. Τα έκανες όλα. Δεν έχεις παράπονο. Δέκα ζωές έζησες. Καλέ Θεέ, δώσε ξεκούραση στην ψυχή του και δύναμη στη γυναίκα του» έγραψε.

Γιώργος Τράγκας για Πετράκο: «Ενας ελεύθερος και δημοκρατικός άνθρωπος»

Θυμίζουμε πως ο Γρηγόρης Πετράκος είναι μέλος στο κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» και ο Γιώργος Τράγκας είχε κάνει μία ανάρτηση λίγο καιρό πριν πεθάνει, λέγοντας πως «ο γνωστός καλλιτέχνης Γρηγόρης Πετράκος είναι ένας ελεύθερος και δημοκρατικός άνθρωπος. Από τους πρώτους στη χώρα μας που αντέδρασαν και φώναξαν δυνατά εναντίον των ακραίων, περιοριστικών μέτρων, των lockdown και της παράλογης και τυραννικής φυλάκισης των Ελλήνων, που ισοπέδωσε την οικονομία και τον πολιτισμό. Ήταν από τους πρώτους Έλληνες που με τεκμηριωμένα στοιχεία, με ορθό λόγο ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο και δηλώσεις, αποδομώντας όλο το αφήγημα τη χυδαίας κυβερνητικής προπαγάνδας και των ελεγχόμενων πανελλαδικών καναλιών. Χωρίς φόβο μίλησε καθαρά, δηλώνοντας ευθέως την αντίδρασή του στον αυταρχισμό της εκτελεστικής εξουσίας και την ισοπέδωση του Πολιτισμού.

Ζητήσαμε ως Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων από τον Γρηγόρη Πετράκο να ενταχθεί στη δομή του Κινήματος, ως αναπληρωτής Γραμματέας και Εκπρόσωπος. Για να λέει τις απόψεις του όπως πάντα, ελεύθερα και δημοκρατικά. Με χαρά πήραμε τη θετική απάντησή του και υποδεχόμαστε στο Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι, έναν καλλιτέχνη, μια ελεύθερη φωνή επισημαίνοντας ότι περίπου δύο χρόνια ο πολιτισμός στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα ο χώρος της μουσικής, δέχεται συντριπτικά πλήγματα, καταγράφοντας χιλιάδες ανέργους».

Γιώργος Λιάγκας: «Έσπασε» για την απώλεια του Τράγκα

Το πρωί της Τρίτης (14/12), προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό» ένα αφιέρωμα για τον Γιώργο Τράγκα, μέσα στο οποίο υπήρχε απόσπασμα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην βραδινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα πριν από μερικά χρόνια. Μετά το τέλος του βίντεο, ο παρουσιαστής «λύγισε» και είπε: «Ωχ Θεέ μου, ωχ Θεέ μου! Καλό ταξίδι ρε Γιώργο. Συγκινήθηκα τώρα… Γιατί έχουμε κάνει και πολύ παρέα. Είχαμε μία συνομιλία που δεν κάνει να αποκαλύψω… Πριν μία εβδομάδα». 

Χρήστος Κούτρας: «Περιμέναμε να μείνει δυνατός και σε αυτή τη μάχη»

Συγκινημένος, όμως, ήταν και ο Χρήστος Κούτρας στον αέρα του ΣΚΑΙ. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπή «Αταίριαστοι» αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Γιώργο Τράγκα, τον οποίο ήθελε να τον αποκαλούν «θείο». «Ξεκινάει δύσκολα σήμερα η μέρα για εμάς μετά την απώλεια του Γιώργου Τράγκα. Όσοι γνωρίζαμε για την κατάσταση της υγείας του, δεν περιμέναμε αυτή την κατάσταση, περιμέναμε να μείνει δυνατός και σε αυτή τη μάχη. Ο θείος όπως ήθελε να τον αποκαλούμε. Δεν τα κατάφερε τελικά ο Γιώργος Τράγκας». 

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ