LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|12
2021
13:12

«Ανταρσία» στα self test από τη Ματίνα Παγώνη: «Εγώ θα κάνω rapid»

Τα self test δεν καλύπτουν 100% τονίζει η Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας τα μέτρα για τις γιορτές.

«Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μετά από δύο χρόνια» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τη διάθεση δύο δωρεάν self test από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ίδια, μιλώντας στο OPEN, σχολίασε την αξιοπιστία των αυτοδιαγνωστικών τεστ και τόνισε ότι εκείνη πάντως θα κάνει rapid test για το γιορτινό τραπέζι, αφού το self test έχει μικρότερη αξιοπιστία.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι κάποιος 100% καλυμμένος, αλλά «είναι μεγάλη βοήθεια για να δούμε αν υπάρχουν ασυμπτωματικοί που μεταδίδουν, να γίνει γρήγορα η ιχνηλάτηση».

Και πρόσθεσε:

«Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε τεστ, όταν αυτές τις ημέρες συναντηθούν για φαγητό δύο οικογένειες, εμβολιασμένοι, βέβαια, έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι υπόλοιποι ότι εδώ που φτάσαμε, μετά τις γιορτές θα υπάρχει έξαρση της Όμικρον και στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να μας πει άλλος ότι πρέπει να κάνουμε τεστ για να συναντήσουμε συγγενείς μας, μόνοι μας πρέπει να πάμε να το κάνουμε. Μπορεί να είναι απλά τα συμπτώματα της Όμικρον, αλλά είναι πολύ μεταδοτική. Είναι πυροτέχνημα που σκορπάει, δεν μπορείς να καταλάβεις από πού και πώς έρχεται. Στην χώρα μας ακόμα δεν έχει έρθει, εμείς με τη Δέλτα παλεύουμε. Η Αττική χτες είχε πάρα πολλά κρούσματα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Έχει μετακινηθεί και πολύς κόσμος, με την λογική "Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό", ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει τις προσωπικές του ευθύνες».

«Η μάσκα», υπογράμμισε, «σώζει ζωές, καλύπτει πάνω από 70%, είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα. Είναι απαραίτητη».

Επισήμανε επίσης πως πρέπει να «την κάνει υποχρεωτική ο καθένας για τον εαυτό του, μην περιμένει να βγαίνουμε εμείς στις τηλεοράσεις».

«Βαρέθηκε ο κόσμος, η λέξη "μέτρα" όποιος την ακούει πλέον "ηλεκτρίζεται", το βλέπουμε στο νοσοκομείο και με τους ασθενείς και με τους συγγενείς. Δεν χρειάζεται να τη λέμε, όπως και τη λέξη "υποχρεωτικότητα". Ο καθένας πλέον ξέρει, μετά από δύο χρόνια, τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί» υπογράμμισε.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που βοηθάει, ειδικά τα mRNA εμβόλια είναι αυτά που με τα πρώτα στοιχεία από το εξωτερικό, καλύπτουν την Όμικρον. Σε τι ποσοστό, θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία τις επόμενες ημέρες» σημείωσε η ίδια σε άλλο σημείο.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ