LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|01
2022
11:03

Πρώτη δίκη για το metoo: Στο εδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Αυλαία σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει ο 39χρονος προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος φέρεται  ότι βίαζε μια εκπαιδευόμενη από την ηλικία των 11 ετών.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση έφτασε στην επιφάνεια όταν η Σοφία Μπεκατώρου άνοιξε τον ασκό των αποκαλύψεων, προκαλώντας τσουνάμι αντιδράσεων. Ηταν τότε που μία νεαρή αθλήτρια είχε βρει το θάρρος να μιλήσει στις αρχές, καταγγέλλοντας ότι το 2011 ο νεαρός προπονητής της που της μάθαινε ιστιοπλοΐα την κακοποιούσε σεξουαλικά. Αμέσως οι αρχές αναζήτησαν τον προπονητή με ένταλμα σύλληψης και μετά την απολογία του ο  κατηγορούμενος προφυλακίστηκε.

Ο προπονητής αντιμετωπίζει  κατηγορίες για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η νεαρή αθλήτρια πήρε την απόφαση να μιλήσει στις αρχές τον Ιανουάριο του 2021. Δεν γνώριζε την Σοφία Μπεκατώρου, αλλά όταν την είδε να μιλά για το δικό της βιασμό, τότε βρήκε τη δύναμη να μοιραστεί όσα βίωσε. Την αναζήτησε μέσω Facebook και οι δύο αθλήτριες συναντήθηκαν. Στη συνέχεια η νεαρή αποφάσισε να απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε», είχε πει στην κατάθεσή της. Η ανήλικη το 2013 μίλησε  στους γονείς της για τα όσα είχε υποστεί από τον προπονητή της και εκείνοι είχαν ενημερώσει τον Ναυτικό Όμιλο, όπου εργαζόταν και είχαν ενημερώσει το οικείο αστυνομικό τμήμα, όμως τελικά δεν υπεβλήθη μήνυση.

Τι λέει ο κατηγορούμενος

Απολογούμενος ο  39χρονος  είχε υποστηρίξει ότι αγαπούσε την 11χρονη και μάλιστα σκόπευε να την παντρευτεί.

Μάλιστα, όπως είχε πει, δεν βίασε την 11χρονη, αλλά ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της, λίγο πριν το κορίτσι γίνει 13 ετών: «το καλοκαίρι του 2012 ολοκληρώσαμε τη σχέση μας και βρισκόμασταν σαν ζευγάρι και μιλούσαμε για γάμο. Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει στην ανακρίτρια ότι συνέχιζε τις επαφές με την ανήλικη μέχρι το 2013, όταν τον ενημέρωσαν από τον Ναυτικό Όμιλο ότι σταματάει η συνεργασία τους: «εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της. Στη συνέχεια πήγα και βρήκα τον πατέρα και την μητέρα της έξω απ’ αστυνομικό τμήμα. Εκεί ήταν και η αθλήτρια στεναχωρημένη και κλαμένη.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών