LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|01
2022
20:16

#Metoo - Δηλώσεις 21χρονης και Μπεκατώρου: Είμαστε όλοι εδώ για να το παλέψουμε - Ορόσημο η σημερινή δίκη

Δηλώσεις πραγματοποίησαν η 21χρονη η οποία κατήγγειλε τον προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό και η δίκη του οποίου ξεκίνησε σήμερα, όντας η πρώτη διαδικασία για το ελληνικό #metoo, αλλά και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

«Είναι μια επώδυνη διαδικασία, είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε, όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν κι ελπίζω να ακολουθήσουν», ήταν το μήνυμα της 21χρονης.

Από την πλευρά της η Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε για ακόμα μια φορά τη στηριξή της, καθώς συμμετέχει στη διαδικασία ως μάρτυρας, υπογράμμισε τις δυσκολίες καθώς όπως είπε «ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα» και εξέφρασε ευχή της ώστε «η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί». 

H δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου

«Η σημερινή δίκη είναι πολύ συμβολική, βρίσκομαι εδώ για να σταθώ στην Αμαλία με κάθε τρόπο, είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο δικάσιμες, οπότε θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί. Είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα , ωστόσο νομίζω ότι η Αμαλία είναι το σύμβολό μας , μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και οι άνθρωποι που είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι' αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσον θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δε θα κλείσουν τα στόματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη».

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Δεν αποδέχομαι την κατηγορία του βιασμού

Δεν αποδέχεται την κατηγορία του βιασμού ανήλικης ο προπονητής ιστιοπλοΐας, όπως ανέφερε κατά την πρώτη δίκη για το ελληνικό #Metoo.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανέναν ζωντανό οργανισμό σε αυτό τον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισε και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου. 

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η αθλήτρια

Χωρίς δημοσιότητα θα καταθέσει το φερόμενο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή ιστιοπλοΐας που δικάζεται από το ΜΟΔ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο το οποίο εξετάζει την υπόθεση.

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου νωρίς το πρωί έφτασε το θύμα συνοδευόμενο από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και τη Σοφια Μπεκατώρου, η οποία προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.  

Στο δικαστήριο ο 39χρονος προπονητής

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή αλλιώς meToo που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο με πρώτη καταγγέλλουσα την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου η οποία θα καταθέσει στη δίκη.

Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ'εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης τότε αθλήτριας ιστιοπλοΐας και έως τα 14 χρόνια της. Ο προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο κορίτσι.

Η 21χρονη σήμερα κοπέλα με τη στήριξη και συμπαράσταση της κ. Μπεκατώρου είχε καταγγείλει πριν έναν χρόνο στον Εισαγγελέα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας όσα είχε ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της, η Ολυμπιονίκης.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor