LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|01
2022
13:46

Χιλιάδες μαθητές του Σικάγο αποχωρούν διαμαρτυρόμενοι για την ανασφαλή επιστροφή στα σχολεία

Οι μαθητές του Σικάγο προστέθηκαν στους μαθητές της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης που αποχώρησαν αυτή την εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν για τη δια ζώσης μάθηση, η οποία τροφοδοτεί τη μαζική εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Χιλιάδες μαθητές των δημόσιων σχολείων του Σικάγο (CPS) αποχώρησαν από περισσότερα από 30 σχολεία για να διαμαρτυρηθούν για την ανασφαλή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες που επέβαλε η Δημοκρατική δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ. Στις αποχές συμμετείχαν μαθητές λυκείου καθώς και μαθητές της έβδομης και όγδοης τάξης.

Οι μαθητές του Σικάγο προστέθηκαν στους μαθητές της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης που αποχώρησαν αυτή την εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν για τη δια ζώσης μάθηση, η οποία τροφοδοτεί τη μαζική εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν απαιτεί από όλους να «ζήσουν με τον ιό», συμπεριλαμβανομένης της εξαναγκαστικής εργασίας των εργαζομένων με την ασθένεια και της εξαναγκαστικής φοίτησης των παιδιών σε σχολεία όπου θα αρρωστήσουν, η κοινωνική οργή βγαίνει στην επιφάνεια. Μαθητές του CPS φώναζαν για τη δημοκρατική δήμαρχο: «Η Λόρι Λάιτφουτ είναι ένοχη σαν την κόλαση»!

Τα σχολεία αποτελούν επί του παρόντος την κορυφαία πηγή εξάπλωσης του ιού, με πάνω από το 41% των κρουσμάτων να συνδέονται με σχολεία, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον εντοπισμό επαφών του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις. Στο Σικάγο, 196 άνθρωποι νοσηλεύονται και 21 πεθαίνουν κάθε μέρα. Η θετικότητα των τεστ είναι πολύ υψηλή, στο 17,7%, επισήμως.
Αφού αποχώρησαν από μεμονωμένα σχολεία σε όλη την πόλη, εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του CPS στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν νωρίς το απόγευμα. Οι αποχές έλαβαν επίσης την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων που αντιτάχθηκαν στη συμφωνία μεταξύ του CPS και της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Σικάγο να ανοίξουν ξανά τα σχολεία για τη δια ζώσης μάθηση, σε πείσμα της συντριπτικής αντίθεσης των εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα, το CTU έθεσε τέλος στη συλλογική δράση 25.000 εκπαιδευτικών που ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία να σταματήσουν την ανασφαλή δια ζώσης εκπαίδευση στη σχολική περιφέρεια και να διδάσκουν εξ αποστάσεως. Οι εκπαιδευτικοί στάλθηκαν πίσω στα σχολεία πριν καν προλάβουν να ψηφίσουν για τη συμφωνία και οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία μία ημέρα αργότερα.

Η CTU ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία πέρασε με το 55,4% των εκπαιδευτικών που ψήφισαν υπέρ. Περισσότερο από το 20 τοις εκατό των εκπαιδευτικών απείχε από την ψηφοφορία για τη συμφωνία.

Ένας τελειόφοιτος της Κοινοτικής Ακαδημίας John Marshall Harlan δήλωσε στην WSWS: «Ο κύριος στόχος μας είναι να απαιτήσουμε ασφαλέστερα σχολεία. Μας είπαν να επιστρέψουμε στα σχολεία την Τετάρτη χωρίς ασφαλέστερες συνθήκες, οι συνθήκες που υπάρχουν είναι οι ίδιες με πριν. Όλοι μας αξίζουμε να είμαστε ασφαλείς, όπως και τα στελέχη που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις... τα οποία εργάζονται εξ αποστάσεως από το σπίτι. Είναι τυραννικό, υποκριτικό και άδικο».

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης του Δημοκρατικού Κόμματος του Ιλινόις, Τ. Μ. Πρίτζκερ, έγραψε σε επιστολή του προς τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών της πολιτείας ότι σκοπεύει να ασκήσει βέτο στην πρόταση που θα χορηγούσε στους υπαλλήλους των σχολείων επιπλέον αναρρωτική άδεια που σχετίζεται με τη μόλυνση COVID-19, είτε για τους ίδιους τους υπαλλήλους είτε για τις οικογένειές τους.

Ενώ η Δήμαρχος του Σικάγο, Λόρι Λάιτφουτ και το Δημοκρατικό Κόμμα προώθησαν την επαναλειτουργία των σχολείων υποστηρίζοντας ότι είναι «για τους μαθητές», πολλοί μαθητές επισήμαναν τη μεγαλύτερη κρίση: να μπει το COVID στα σχολεία. Ένας άλλος μαθητής του Clemente δήλωσε: «Λένε ψέματα! Είναι μια απάτη... Κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν περισσότερο φοβισμένοι με το να βρίσκονται στα σχολεία».

«Το θέμα της ψυχικής υγείας είναι ένα ψέμα», πρόσθεσε ένας άλλος μαθητής. «Το να είσαι στο σχολείο αυξάνει το άγχος, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν COVID και δεν ξέρουν ότι το έχουν».

Ο Τζάρεντ, τελειόφοιτος του Γυμνασίου Benito Juarez, δήλωσε: «Διαμαρτύρομαι επειδή το CPS αποφάσισε να μην επιτρέψει την εξ αποστάσεως μάθηση σε αυτή την εποχή της ανάγκης. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη νόμιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών. Πρέπει να είμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι προτού μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην ψυχική μας υγεία».

Πηγή: WSWS.ORG - iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ