LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|01
2022
22:37

Φωτιά στην Ξάνθη: Κάηκε ολοσχερώς η καπναποθήκη, φθορές και σε αυτοκίνητα

Συναγερμός στο κέντυρο της Ξάνθη από τη μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη - Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως στο εν λόγω σημείο «συχνάζουν» είτε ναρκομανείς είτε παράνομοι μετανάστες

Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Ξάνθης από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε – κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – σε παλιά καπναποθήκη κοντά στα ΚΤΕΛ της Ξάνθης.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού να σκεπάσει την περιοχή, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πόλης, καθώς ήταν ορατό από μακριά.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη, με 30 πυροσβέστες και 14 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.
 
 
Οι φλόγες δεν περιορίστηκαν ωστόσο μόνο στην παλιά καπναποθήκη, αλλά επεκτάθηκαν, προκαλώντας φθορές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ κάηκαν τέντες οικοδομών που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των καπναποθηκών.

Η φωτιά μάλιστα «μαύρισε» τοίχο οικοδομής, ωστόσο η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα.
 

Κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως στο εν λόγω σημείο «συχνάζουν» είτε ναρκομανείς είτε παράνομοι μετανάστες που βρίσκουν προσωρινή στέγη κατά τη διέλευσή τους από την Ξάνθη και δεν αποκλείεται η πυρκαγιά να ξέσπασε όταν επιχείρησε κάποιος να ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί μέσα στην εγκαταλελειμμένη καπναποθήκη.
 
xanthi_2
xanthi_3
Ωστόσο το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, συνεπικουρούμενο από την Αστυνομία. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από αρκετή ώρα.

Η καπναποθήκη έγινε παρανάλωμα του πυρός, καθώς εντός αυτής βρισκόταν δεκάδες σκουπίδια και άλλα εύφλεκτα υλικά που δυσχέραναν τον έργο της κατάσβεσης.

Πηγή: XanthiNea - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΦΝΗΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ