LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
13:57

Υεμένη: Πολλοί νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Σαάντα - Tο ίντερνετ στη χώρα έχει κοπεί έπειτα από βομβαρδισμό στη Χοντέιντα

Αεροπορική επιδομή έπληξε σήμερα κέντρο προσωρινής κράτησης μεταναστών στην επαρχία Σαάντα της Υεμένης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και Αφρικανοί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, καθώς ο αραβικός συνασπισμός  υπό τη Σαουδική Αραβία έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον περιοχών της εμπόλεμης χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Διασώστες ανέσυραν μέχρι τα μέσα του πρωινού πτώματα από τα ερείπια μετά την αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε τα ξημερώματα, αλλά προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah, που ελέγχεται από τους αντάρτες, μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την επιδρομή. Έδειξε μάλιστα εικόνες από τραυματίες στο νοσοκομείο αλ Τζαμχούρι στη Σάαντα στη βόρεια Υεμένη.

Την ίδια ώρα μια μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός βομβάρδισε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή την πόλη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, που ελέγχεται από τους Χούθι καταστρέφοντας ένα κέντρο τηλεπικοινωνιών και προκαλώντας βλάβη στη σύνδεση στο ίντερνετ σε όλη τη χώρα.

Η οργάνωση NetBlocks, που παρακολουθεί το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο, επεσήμανε ότι “οι συνδέσεις ίντερνετ στη χώρα έχουν καταρρεύσει” μετά τον βομβαρδισμό.

Από την πλευρά του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA μετέδωσε ότι ο συνασπισμός εξαπέλυσε "στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές για να καταστρέψει τις ικανότητες δράσης της πολιτοφυλακής των Χούθι στη Χοντέιντα".

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν θύματα από αυτό τον βομβαρδισμό, αλλά προς το παρόν οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο ανταποκριτής του AFP στη Χοντέιντα έκανε λόγο για μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμό.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών, όπως τους χαρακτηρίζει, στόχων των Χούθι, αφού οι αντάρτες επιτέθηκαν τη Δευτέρα με πυραύλους και drones εναντίον στόχων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ έχουν εξαπολύσει επιθέσεις και εναντίον σαουδαραβικών πόλεων.

Ο αραβικός συνασπισμός που μάχεται εναντίον των Χούθι και στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης αναφέρει ότι έχει στόχο "το προπύργιο της πειρατείας και του οργανωμένου εγκλήματος" στη Χοντέιντα, το λιμάνι της οποίας είναι ζωτικής σημασίας για την εμπόλεμη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ