LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
21:27

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: «Την κακοποίησε μέσα στην εκκλησία», λέει η θεία της - Κατηγορεί το κορίτσι ο ιερέας

Ακόμα και μέσα στην εκκλησία βίαζε την ανήλικη κοπέλα ο 37χρονος ιερέας στα Κάτω Πατήσια, καταγγέλλει η θεία του θύματος, που μίλησε χωρίς να φαίνονται τα χαρακτηριστικά της διότι όπως αποκάλυψε, ο πατέρας του κοριτσιού ακόμα δεν γνωρίζει τίποτα για το γεγονός και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κοπέλα στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να λέει σε κανέναν όσα συμβαίνουν μεταξύ τους γιατί κανένας δεν θα την πιστέψει και η ίδια θα εκθέσει την οικογένειά της και τον εαυτό της.

Την ίδια στιγμή ο ιερέας δηλώνει αθώος με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι το κορίτσι έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, μία δεύτερη καταγγελία για τη δράση του ιερέα έρχεται να ρίξει ακόμα περισσότερο φως για τον τρόπο που εκείνος προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια.

Τι δήλωσε η θεία της ανήλικης

Ο ιερέας, πατέρας τριών παιδιών φέρεται να βίασε για πρώτη φορά το κορίτσι πριν αυτό συμπληρώσει τα 13 του χρόνια και επανέλαβε την εγκληματική πράξη πολλές φορές για τα επόμενα τρία χρόνια. Η θεία της κοπέλας σημειώνει μάλιστα ότι ήταν ένας άνθρωπος που λάμβανε την απόλυτη εμπιστοσύνη της οικογένειας.

Η θεία, δήλωσε στην εκπομπή T-Life του Alpha για το περιστατικό: «Πριν έναν μήνα το μάθαμε. Μου το είπε η νύφη μου. Η μάνα τώρα πριν έναν μήνα το είχε μάθει. Το κορίτσι το έκρυβε. Είναι σε σοκ η μάνα της. Κατευθείαν πήγε στην αστυνομία». Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το κορίτσι μίλησε στη μητέρα του όταν συνειδητοποίησε ότι έχει «προβλήματα με αιμορραγίες». Για το παιδί είπε ότι είναι και αυτό σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση: «Δεν τρώει, έχει αδυνατίσει πάρα πολύ και η μικρή φοβάται».

Όπως είπε η θεία ο ιερέας, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ενορία ήταν οικογενειακός φίλος και έπαιζε με τα παιδάκια και είχε μπει και στο σπίτι τους. «Ένοιωθα ότι ήταν πολύ καλός παπάς, μας έκανε και μία βάπτιση και ήμασταν ευχαριστημένοι. Γνωρίζαμε τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Είχαν πάει και όλοι μαζί στο σπίτι του αδερφού μου». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τι πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ιερέας ήταν και δάσκαλος του κοριτσιού στο κατηχητικό.

Για το σημείο όπου είχε κακοποιηθεί η κοπέλα, η θεία της υποστήριξε ότι απ’ όσα γνωρίζει ο ιερέας την είχε βιάσει και μέσα στην εκκλησία.

Η κατάθεση της ανήλικης

Η κατάθεση της ανήλικης κοπέλας για όσα βίωσε συγκλονίζει. Η ιδία υποστήριξε ότι ο ιερέας της έλεγε ότι όσα συμβαίνουν μεταξύ τους δεν θα πρέπει να τα λέει σε κανέναν, γιατί έτσι κι αλλιώς κανένας δεν θα την πιστέψει και θα εκθέσει την οικογένειά της

«Μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν κανονικό μου πατέρα, ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και τα ερωτικά μου. «Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά, γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου», κατέθεσε το κορίτσι.

Ο δικηγόρος του ιερέα κατηγόρησε την ανήλικη - Του έστειλε σεξουαλικό μήνυμα

Την ίδια ώρα που η υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει τη χώρα ο συνήγορος του κατηγορούμενου ιερέα, κατηγόρησε την ανήλικη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Live News, αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο ιερέας δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού και διέψευσε ότι ο πελάτης του διαθέτει πορνογραφικό υλικό σπίτι του.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος είπε ότι ο πελάτης του δηλώνει αθώος και κατηγόρησε το ανήλικο κορίτσι ότι έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στον ιερέα και εκείνος δεν απάντησε ποτέ. Δεν το είπε στους γονείς της γιατί «έδωσε το περιθώριο να το μετανιώσει», δήλωσε ο δικηγόρος και υποστήριξε ότι ήρθε από την πλευρά της ανήλικης μια 17σελιδη κατάθεση, δύο χρόνια μετά το περιστατικό.

«Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά», κατέληξε.

Και δεύτερη καταγγέλλουσα για σεξουαλική παρενόχληση

Την ίδια στιγμή μία ακόμα καταγγελία ήρθε στο φως για τη δράση του ιερέα. Δεύτερη κοπέλα, η οποία σήμερα είναι 20 ετών δήλωσε ότι, πριν από δύο χρόνια, ο ίδιος ιερέας της πρότεινε να τού αφιερώσει μία ώρα από τον χρόνο της, με σκοπό να «περάσουμε καλά», όπως είπε, και τής πρόσφερε για αντάλλαγμα 50 ευρώ. 

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι, όλα ξεκίνησαν όταν έφτιαξε, μαζί με τον φίλο της, ένα γκράφιτι για τον ιερέα στο Περιστέρι. Όταν πήγε στο γραφείο του παπά για να πληρωθεί, ο ίδιος άρχισε να τής κάνει περίεργες ερωτήσεις, όπως αν έχει σχέση, και εάν έχει στη ζωή της ανθρώπους που εμπιστεύεται και τούς λέει τα πάντα. Ο ιερέας, στη συνέχεια, έδωσε στο κορίτσι 20 ευρώ για το γκράφιτι και άλλα 50 για «να του αφιερώσει λίγο χρόνο».

Μιλώντας στο OPEN η κοπέλα έδειξε ότι ο ιερέας της είχε στείλει μήνυμα για να τον αποδεχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τόνισε ότι την έπαιρνε και τηλέφωνα.

Αντιμέτωπος με  βαριές κακουργηματικές διώξεις

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη έλαβε ιερέας , ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και άλλες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελίες της οικογένειας της μικρής, η οποία τον γνώριζε ως πνευματικό.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των  κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αφού μελέτησε το προανακριτικό υλικό, άσκησε ποινική δίωξη για  βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια ,αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020.  Το κοριτσάκι ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε  στη θεία του τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε δάσκαλο στο κατηχητικό.  Προανάκριση διεξήγαγε  το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο διάβασε τη δικογραφία στην εισαγγελία.

Ο ιερέας μετέβη στο δικαστήριο συνοδεία της κόρης του. Όταν αυτή είδε τους δημοσιογράφους, φώναξε πως ο πατέρας της «είναι αθώος».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Σε αργία

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο εν λόγω ιερέας τέθηκε σε αργία. Θα ξεκινήσουν δε ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ