LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
21:46

Καζάνι που βράζει η Ουκρανία: Οι χώρες της Βαλτικής στέλνουν πυραύλους στo Κίεβο

Φωτογραφίες με τις ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία. Κινήσεις που προσομοιάζουν με προετοιμασίες για πόλεμο στη χώρα.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, θα στείλουν στην Ουκρανία αμερικανικούς αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Άμυνας των τριών χωρών της Βαλτικής.

«Η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και οι Σύμμαχοί τους εργάζονται χωρίς καθυστέρηση από κοινού για να παραδώσουν τη βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία» αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

Εσθονία θα στείλει στην Ουκρανία αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και οι άλλες δύο χώρες θα παραδώσουν αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε το πράσινο φως στις χώρες της Βαλτικής να στείλουν οπλικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής στην Ουκρανία, ανέφεραν την Τετάρτη τρεις πηγές που είχαν γνώση της απόφασης αυτής.

Αυτές είναι οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία (Εικόνες)

Εν τω μεταξύ, εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar Technologies, δείχνουν εξοπλισμό και στρατεύματα στο Κλίμοβο σε απόσταση μόλις 8 μιλίων από τα σύνορα με την Ουκρανία και στο Κλίντσι, περίπου 18 μίλια από τα σύνορα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 106.000 στρατιώτες, ενώ αν προστεθούν οι θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις, ο συνολικός αριθμός των στρατιωτών υπερβαίνει τις 127.000.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ρωσία εξακολουθεί να κάνει επίδειξη ισχύος με ναυτικές ασκήσεις και πτήσεις βομβαρδιστικών ικανών να μεταφέρουν πυρηνικά πάνω από την Αρκτική, ενώ ανησυχία προκαλούν και οι εικόνες από τη μεταφορά συστοιχιών πυραύλων S-400 στο έδαφος της Λευκορωσίας.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Παράλληλα, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες του στρατού ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι έχουν στοιχεία πως η Ρωσία στρατολογεί μισθοφόρους σε περιοχές που ελέγχουν αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και στέλνει οπλισμό.

ΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πηγή: ΕΡΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ - iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ