LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2022
19:14

Νέα καταγγελία 16χρονης για τον ιερέα που προφυλακίστηκε για βιασμό ανήλικης

Τη σεξουαλική της παρενόχληση σε ηλικία 14 ετών από τον ιερέα στα Κάτω Πατήσια και τον φόβο ότι δεν θα την πιστέψει κανείς καταγγέλλει ένα νεαρό κορίτσι

Μία ακόμη καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας για τον 37χρονο ιερέα στα Κάτω Πατήσια, ο οποίος παραμένει σε προσωρινή κράτηση για τον βιασμό και την κατ' εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Τη σεξουαλική της παρενόχληση σε ηλικία 14 ετών περιέγραψε μιλώντας στο Star, ένα 16χρονο -σήμερα- κορίτσι. «Μου είπε να ανεβάσω το σουτιέν μου και να του δείξω το στήθος μου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κορίτσι και καταγγέλλει ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο ιερέας της έστειλε μήνυμα στο messenger για να συζητήσουν αν θα γίνει ο πνευματικός της, πράγμα που -όπως λέει- έκανε με όλα τα παιδιά της ενορίας.

«Έχω συνομιλίες που μου μιλάει αισχρά και με παρακαλάει να με βγάλει κάμερα. Ήμουν 14 ετών όταν έγινε αυτό, αλλά ευτυχώς είχα τη συνείδησή μου. Σε ό,τι αισχρό έλεγε έβαζε τον Θεό. Μου έλεγε να του στείλω φωτογραφίες χωρίς τα ρούχα μου, με παρακαλούσε να με πάρει στην κάμερα. Ποιος ξέρει τι θα έβλεπα αν την άνοιγα. Το είχα πει σε κάποιον ότι μου έστελνε μηνύματα και μετά άρχισε να λέει άσχημα πράγματα σε τρίτους για μένα» λέει η 16χρονη.

Όπως αφηγείται, όταν πήγε στο γραφείο του ιερέα για εξομολόγηση, εκείνος την κοίταζε επίμονα και άσχημα. Όταν ο 37χρονος συνειδητοποίησε ότι η κοπέλα τον κατάλαβε, της είπε ότι βρίσκεται στον οίκο του Θεού και δεν πρέπει να αισθάνεται άβολα.

«Μου είπε να ανεβάσω το σουτιέν μου και να του δείξω το στήθος μου. Δεν το έκανα και μετά άρχισε να λέει άσχημα πράγματα για εμένα σε τρίτους. Το είπα στους γονείς μου και ήθελαν να κάνουν καταγγελία, αλλά εγώ δεν ήθελα. Φταίω εγώ γι’ αυτό. Τότε η γυναίκα του ήταν έγκυος στο τρίτο παιδί, φοβόμουν ότι δε θα με πιστέψει κανένας» κατέληξε η 16χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι συμπληρωματική ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή και κατοχή πορνογραφικού υλικού κατά συρροή, άσκησε την Τρίτη ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιερέα.

Αφορμή για την άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης στάθηκαν οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση του 37χρονου ιερέα σε ενορία των Κάτω Πατησίων, που ήρθαν στο φως τη δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα 18χρονη, η οποία έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία αποκάλυψε ότι διατηρούσε σχέσεις μαζί του από την ηλικία των 15,5 ετών, με τη θέλησή της, όπως είπε.

Η νεαρή βρισκόταν στο σπίτι του ιερέα κατά τη σύλληψή του, καθώς εργάζεται ως baby sitter.

«Ήμουν στο σπίτι του ιερέα με τα παιδιά του και κάποια στιγμή ήρθαν αστυνομικοί από την υπηρεσία για να το ερευνήσουν κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν εκεί. Μεταξύ των συσκευών αυτών ήταν και το κινητό μου. Εδώ και 2,5 χρόνια τρέφω συναισθήματα για εκείνον. Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου Και ό,τι έκανα, ήθελα και το έκανα. Συνευρισκόμασταν είτε στο σπίτι μου ή στο δικό του, στο αυτοκίνητό του και στο κτίριο που στεγάζεται πλέον το κατηχητικό. Η σύζυγος του δεν το γνωρίζει. Αν είχε γίνει κάτι χωρίς τη θέλησή μου θα σας το έλεγα αμέσως. Σε μένα δεν έκανε ποτέ κάτι κακό. Του έστελνα και μου έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο. Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί», υποστήριξε στην κατάθεσή της η νεαρή.

Η μάρτυρας όταν ρωτήθηκε εάν γνωρίζει κάτι σε σχέση με την ανήλικη που τον έχει καταγγείλει για βιασμό ή για άλλα πρόσωπα απάντησε:

«Δεν πιστεύω ότι της έχει κάνει κάποιο κακό σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει βία πάνω της. Ειδικά για το διάστημα που κατηγορείται λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊου όταν οι εκκλησίες ήταν κλειστές, ενώ είχε περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και ήταν συνεχώς στο σπίτι. Την ημέρα των γενεθλίων του του κάναμε έκπληξη και ήρθε και η καταγγέλλουσα με οικεία πρόσωπα. Αν την είχε βιάσει, δεν θα ερχόταν».

Η μητέρα της 18χρονης που κλήθηκε επίσης για κατάθεση δήλωσε άγνοια για τη σχέση της κόρης της με τον ιερέα και όταν έμαθε τι συνέβαινε, ξέσπασε:

«Είναι τέρας. Πραγματικά πολύ χειριστικός και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας που τα στέλναμε να τους διδάξει ήθος και σεβασμό σε θεσμούς που τιμά το λειτούργημά του. Επιθυμώ την αυστηρή του ποινική δίωξη».

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς η κόρη της πήγαινε από μικρή στην εκκλησία μαζί με τον δίδυμο αδελφό της που είναι παπαδοπαίδι και βοηθούσαν εθελοντικά.

«Τον ιερέα τον αγκαλιάσαμε σαν οικογένεια και είχαμε μαζί του πάρα πολύ καλή σχέση. Τον είχαμε πνευματικό μας, που του εξομολογούμασταν τα πάντα και τα παιδιά μας τον έβλεπαν σαν πατέρα τους. Φανταστείτε ότι πρόπερσι το 2020 και άλλη μία φορά που δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, τον είχαν εμπιστευτεί και επέτρεψα στην κόρη μου να πάει μαζί του με την οικογένειά του λίγες μέρες διακοπές στο Άργος. Του είχα μιλήσει πριν φύγουν και μου είχε πει "Μην ανησυχείς θα την προσέχω εγώ σαν την οικογένειά μου". Το σκέφτομαι τώρα και τρελαίνομαι γιατί νιώθω ότι εγώ έστειλα το παιδί μου στο στόμα του λύκου όχι μόνο εκείνη τη φορά αλλά όλες τις φορές που μου έλεγε η κόρη μου ότι πάω στα παιδιά του και στον ιερέα για να τον βοηθήσω. Την έπαιρνε τηλέφωνο για να πάει και εγώ της το επέτρεπα».

Η γυναίκα αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ιερέας είχε ζητήσει και από την ίδια να βρεθούν μόνοι και να το δει ως λύτρωση.

«Πριν από μήνες, σίγουρα μέσα στο 2021 που ήταν η τελευταία φορά που εξομολογήθηκα σε αυτόν, στο χώρο της εξομολόγησης μου είχε πει ότι θέλει να βρεθούμε σε ιδιωτικό χώρο οι δυο μας για να συνευρεθούμε και να μη φοβάμαι. Να το δω σαν λύτρωση για την ψυχή μου ή κάτι τέτοιο. Θυμάμαι μου είπε ότι για να μην δίνουμε στόχο θα νοικιάσει ένα χώρο ή θα έβρισκε ένα χώρο απομονωμένο. Εγώ τον άκουγα και είχα σαστίσει και τότε δεν ξαναπάτησα για εξομολόγηση σε αυτόν. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι έχεις διανοηθεί να πει κάτι αντίστοιχο και στην κόρη μου».

Στους αστυνομικούς έδωσε κατάθεση και ο αδελφός της 18χρονης, ο οποίος τους παρέδωσε νέο φωτογραφικό υλικό με την κοπέλα σε άσεμνες πόζες, το οποίο εντόπισε στο σπίτι τους.

«Ποιος πάπας δέχεται να έχει για ερωμένη ανήλικη και μάλιστα να την πηγαίνει μέσα στο σπίτι του με τη γυναίκα του και τα παιδιά του; Είναι αισχρός. Είμαι σίγουρος ότι η αδερφή μου απλά έκανε υπακοή και έχει την ψευδαίσθηση ότι έκανε καλά», είπε στην κατάθεσή του.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ