LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|01
2022
13:06

Ερντογάν: Η προστασία της τουρκικής γλώσσας είναι εθνικός αγώνας

Άλλον έναν «εθνικό αγώνα» κήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτόν της τουρκικής γλώσσας, η οποία υποστήριξε μάλιστα ότι είναι πλέον χρησιμοποιούμενη γλώσσα από την Αδριατική μέχρι την Κίνα!

«Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη γλώσσα σε μια ευρεία γεωγραφία που εκτείνεται από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας σήμερα είναι η τουρκική», δήλωσε κηρύσσοντας έναν εθνικό –όπως τον ονόμασε- αγώνα για την προστασία, την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό της.

Ο Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στην τελετή απονομής βραβείων για την ορθή χρήση της τουρκικής γλώσσας και στην ομιλία του ανέφερε ότι κάθε γλώσσα είναι ένα ποίημα υφαντικής.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δική μας γλώσσα, η τουρκική, είναι ένα άλλο όμορφο πράγμα. Η τουρκική είναι η μητρική μας γλώσσα. Είναι η κληρονομιά από τους προγόνους μας, το μέλλον μας, είναι η εγγύηση μας. Κάθε λέξη στην τουρκική γλώσσα είναι σαν ένα ανεκτίμητο κόσμημα για εμάς. Είναι αναπόφευκτο ότι ένα έθνος που δεν μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη γλώσσα του θα χάσει τελικά τις αξίες του που αποτελούν την ταυτότητά του, συμπεριλαμβανομένης της πίστης του, μία προς μία. Δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον του έθνους μας με αυτοπεποίθηση χωρίς να κρατήσουμε ζωντανή την τουρκική γλώσσα».

Η Ρωσία ζητεί έρευνα για το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Η Διαπεριφερειακή Εισαγγελία Μεταφορών της Μόσχας ξεκίνησε έρευνα για το εάν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των Ρώσων επιβατών που είχαν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις αρχές της εβδομάδας λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν λόγω του χιονιού και χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο για σχεδόν 24 ώρες. Οι τουρίστες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία φωνάζοντας «Χρειαζόμαστε ξενοδοχείο».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών