LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|01
2022
11:36

Συγκλονιστική μαρτυρία: Έλιωνα χιόνι στην Αττική Οδό για να πάρω τα φάρμακά μου

Πέμπτο 24ωρο από την κακοκαιρία Ελπίς που έπληξε περιοχές της Ελλάδας και δεν τελειώνουν οι μαρτυρίες πολιτών για την ταλαιπωρία που πέρασαν εξαιτίας των πολλών ωρών εγκλωβισμού στην Αττική Οδό.

Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας η οποία έμεινε εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό για περίπου δύο 24ωρα και δεν μπορούσε να πάρει ούτε τα φαρμακά της γιατί δεν είχε ούτε νερό.

«Μείναμε από τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι. Ήμασταν δύο μέρες μέσα στο αυτοκίνητο. Έχω κλειστοφοβία, δεν μπορούσα να κάτσω πουθενά. Έμπαινα και έβγαινα συνέχεια. Κάποια στιγμή με έπιασε πανικός, ευτυχώς είχα τα χάπια μου, αλλά με τι να τα πιω; Άνοιξα την πόρτα, πήρα λίγο χιόνι, αλλά δεν μπορούσα να πιω το χάπι. Πήρα μια μεγάλη χούφτα χιόνι, και μετά με έπιασαν τα δόντια μου, δεν μπορούσα να σταθώ, όλη τη νύχτα πέθανα από την κοιλιά μου, δεν μπορούσα να πάω τουαλέτα και έκανα την ανάγκη μου πάνω μου. Δεν είχα που να πάω. Είχα κάνει και μια εγχείρηση», περιέγραψε η κ. Ζωή.

«Στο αυτοκίνητο ήμουν με την κόρη μου και τον γαμπρό μου. Πήγαινα στο γιατρό. Θέλαμε γύρω στο 1,5 χλμ. για να βγούμε από την Κηφισίας. Έπαιρνα στα κανάλια»

Πρόβλημα όμως προκύπτει και για τον τρόπο που θα πάρουν τα 2.000 ευρώ της αποζημίωσης. Όπως έχει γίνει γνωστό, η καταβολή θα γίνει ανά όχημα και όχι ανά επιβάτη.

«Πώς θα το αποδείξω όλο αυτό ότι ήμουν εκεί; Δεν ξέρω αν ο γαμπρός μου έχει την απόδειξη από τα διόδια. Πώς να ξεκινήσουμε δικαστικό αγώνα, που να βρούμε τα λεφτά;», διερωτήθηκε κλείνοντας η κ. Ζωή, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν πάρθηκε και πολύ σωστά η συγκεκριμένη απόφαση.

 
 

Μπαλάκι οι ευθύνες

Στο μεταξύ, Αττική Οδός και Πολιτική Προστασία αλληλοκατηγορούνται για το «φιάσκο» του εγκλωβισμού.

Με μια σκληρή ανακοίνωση το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απαντά στην «Αττική Οδό» για το ποιος ευθύνεται για το χάος που προκλήθηκε τη Δευτέρα στον αυτοκινητόδρομο με χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και αυτοκίνητα.

Η Πολιτική Προστασία απάντησε στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού κάνοντας λόγο –μεταξύ άλλων– για «ψευδούς ισχυρισμούς» της εταιρείας.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

1.Διαψεύδουμε κατηγορηματικά: (α) ότι στις δύο συσκέψεις (21ης και 23ης Ιανουαρίου) τέθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία αίτημα «προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου», (β) ότι «όλοι οι παρόντες παραχωρησιούχοι/λειτουργοί αυτοκινητοδρόμων συμφώνησαν στην πρόταση για την προληπτική και σε κάθε περίπτωση έγκαιρη απαγόρευση των φορτηγών».

2.Αντίθετα με τους ψευδείς ισχυρισμούς της εταιρείας, στη σύσκεψη της 23ης Ιανουαρίου αποφασίστηκε ότι σε ό,τι αφορά στα βαρέα οχήματα θα γινόταν αξιολόγηση της κατάστασης νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στη βάση της εξέλιξης και της σφοδρότητας του φαινομένου. Αυτό άλλωστε συνέβη στην περίπτωση της Νέας Οδού (Αθηνών-Λαμίας), τη Δευτέρα το πρωί.

3.Οι εταιρείες διαχείρισης, μεταξύ των οποίων και οι «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», εγγυήθηκαν ότι μπορούν να διαχειριστούν το φαινόμενο και να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

4.Ειδικότερα δε σε ό,τι αφορά την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» επαναλαμβάνουμε ότι διαβεβαίωσαν ότι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω χιονοπτώσεων και παγετού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι διαθέτει περισσότερα οχήματα εκχιονισμού από τη συμβατική της υποχρέωση. Συγκεκριμένα, 35 εκχιονιστικά οχήματα σε 70 χλμ (δηλαδή ένα όχημα ανά δύο χλμ).

5.Η απόφαση της σύσκεψης υλοποιήθηκε στην περίπτωση της Νέας Οδού για την οποία ίσχυαν ακριβώς τα ίδια. Εκεί, σε πλήρη συνεργασία με την Τροχαία είχαμε μια πετυχημένη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης. Γιατί, λοιπόν, στην περίπτωση της Νέα Οδού (Αθηνών-Λαμίας) είχαμε την απόλυτα επιτυχημένη διαχείριση, ενώ στην περίπτωση της Αττικής Οδού τη χείριστη διαχείριση, σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις της εταιρείας και της εξουσιοδότησης από τη σύσκεψη;

6.Η αποδοχή της απαίτησης για 2.000 ευρώ αποζημίωση σε κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, δεν σημαίνει ταυτόχρονα και αποδοχή της ευθύνης για την τραγική διαχείριση της Αττικής Οδού; Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνιζε την Τρίτη το βράδυ ότι «ως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «είναι κατανοητό ότι η εταιρεία προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, ενόψει πιθανών νομικών διεκδικήσεων και επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Δική μας υποχρέωση είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Χθες, η εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», είχε επιρρίψει ευθύνες στην Τροχαία και την Πολιτική Προστασία για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική Οδό.

Η «Αττική Οδός» έκανε λόγο για καθυστερημένη λήψη μέτρων από την Τροχαία ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση των οχημάτων, ξεκαθαρίζοντας πως «αρμόδιος φορέας για τη διακοπή λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού είναι η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής».

Όπως επισημαίνει σε μακροσκελή ανακοίνωσή της, η ίδια είχε θέσει εξαρχής και ρητώς αιτήματα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου, εν αναμονή της «Ελπίδας», ενώ επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι «παρά την ετοιμότητα της εταιρείας με 35 εκχιονιστικά οχήματα σε 70 χιλιόμετρα, η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των οδηγών όσο και για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου».

«Το κλείσιμο της Νέας Οδού αλλά και της Εθνικής Οδού το πρωί της Δευτέρας μετακύλησε όλο τον όγκο των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα στις 09:00 και με τη χιονοκαταιγίδα να έχει κάνει νωρίτερα την εμφάνισή της, να έχουμε μια πρωτοφανή κίνηση 38.557 οχημάτων και 3.772 φορτηγών, τα οποία μέχρι τις 14:00 έφτασαν τα 68.000 οχήματα, 5.700 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά ανάμεσά τους που προσπαθούσαν να επιχειρήσουν. Και όλα τα παραπάνω χωρίς καμία απαγόρευση κυκλοφορίας ή σύσταση μη κυκλοφορίας στους δρόμους από την Πολιτεία την προηγούμενη μέρα» επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Πηγή: iEidiseis.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ