LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|02
2022
13:39

Αναβολή στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Κάθε μέρα υφίσταμαι έναν βιασμό», λέει η 24χρονη

Για τις 4 Απριλίου 2022 αναβλήθηκε για λόγους υγείας μέλους της σύνθεσης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας του.

Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε μετά από τη συγκλονιστική κατάθεση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoο, ήταν αναπόφευκτη, καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κλήρωση αναπληρωματικού τακτικού δικαστή στη σύνθεση.

Το δικαστήριο πάντως για να μην υπάρξει κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου, δηλαδή του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου έδωσε τη συντομότερη δικάσιμο.

«Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω», δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες η 22χρονη σήμερα Αμαλία χωρίς να κρύβει τη δυσαρέσκεια της για την απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη.

Μέλη της Ανοιχτης Ορχήστρας που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για την εν εξελίξει δίκη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου βλέποντας την Αμαλία δήλωσαν με ένα στιχάκι τη συμπαράσταση τους στο πρόσωπο της κοπέλας.

"Αμαλία μας ακούς εδώ δεν είσαι μόνη είμαστε όλες αδερφές το δίκιο μας ενώνει" της είπαν μετά μουσικής και εκείνη στάθηκε για λίγο μπροστά τους και με μια κίνηση έδειξε ότι να τους ευχαριστεί.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε ότι πρόκειται για μια απρόβλεπτη εξέλιξη και πως η αναβολή ήταν αναγκαία. Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός, ότι δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα».

Πηγή: Cnn.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ