LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|02
2022
21:32

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μηνύει τους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ για την Καρολάιν

Οργισμένος εμφανίζεται ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος - Τι δηλώνει ο δικηγόρος του - Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τόσο όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας όσο και τη σχέση της Καρολάιν με τον σύζυγό της, που μετέπειτα τη σκότωσε

Έντονη οργή με το περιεχόμενο του βρετανικού ντοκιμαντέρ «Caroline: The Murder That Fooled the World» (Καρολάιν: Η δολοφονία που κορόιδεψε τον κόσμο) εμφανίζεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που σκέφτεται να προχωρήσει σε μήνυση κατά των παραγωγών.

Το ντοκιμαντέρ του Channel 5, διάρκειας 90 λεπτών, παρουσιάζει τόσο τα γεγονότα κατά τη βραδιά του εγκλήματος, όσο και τη σχέση της Καρολάιν με τον σύζυγό της. Επίσης, δίνει έμφαση και στις κινήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τις επόμενες 37 ημέρες από τη δολοφονία, μέχρι που συνελήφθη και ομολόγησε στις αρχές ότι ευθύνεται για τον θάνατο της συζύγου του.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά προκάλεσε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και του βρετανικού Τύπου, λόγω και της υπηκοότητας της 19χρονης Καρολάιν, που με την οικογένειά της ήρθε σε ηλικία 2 ετών στην Αλόννησο.

Ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναφέρθηκε στη νομική διαδικασία που πρόκειται να κινήσει ο εντολέας του για το ντοκιμαντέρ. «Είναι σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Μιλάμε για μία ολική καταστροφή και για την οικογένειά του και για οτιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και λογικό η συζήτηση να ήταν στο τι νομικά μέσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εις βάρος της εταιρείας», δήλωσε στον Alpha. 
Τι δείχνει το ντοκιμαντέρ

Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στην κρυφή σχέση του ζευγαριού, που απείχε πολύ από την ειδυλλιακή εικόνα που φαίνονταν στα social media, αλλά και στο θέατρο που έπαιζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέχρι και το μνημόσυνο της Καρολάιν, όταν αστυνομικοί πήγαν και τον πήραν από την Αλόννησο και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Ο πιλότος εμφανιζόταν ως ο δυστυχισμένος σύζυγος που έχασε τη γυναίκα του από επικίνδυνους ληστές, οι οποίοι όχι μόνο τη σκότωσαν μπροστά στο παιδί της, αλλά κρέμασαν και τον σκύλο της οικογένειας.

«Παρακολουθώντας μια φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή και έναν τραγικό φόνο μιας γυναίκας που ζει στην Ελλάδα», είναι η περιγραφή του ντοκιμαντέρ,
 
 
Μιλά για πρώτη φορά η γειτόνισσα του ζευγαριού

Για πρώτη φορά στο ντοκιμαντέρ μιλά η γειτόνισσα του ζευγαριού, που ήταν φίλη με την Καρολάιν. Σε αυτή τηλεφώνησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά τα όσα έγιναν και παριστάνοντας το θύμα μετά το έγκλγμα.

«Θυμάμαι τη στιγμή που έμαθα ότι ομολόγησε ο Μπάμπης. Εκεί πάθαμε όλοι σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα» λέει η γυναίκα στην κάμερα του Channel 5.

Ο συζυγοκτόνος ζητούσε δήθεν για βοήθεια, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να παραπλανήσει τις Αρχές και να παρουσιάσει την εκδοχή του για «ληστεία μετά φόνου». Η γυναίκα είχε καθημερινές επαφές με το ζευγάρι και περισσότερο με την άτυχη Καρολάιν.

«Με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό μου και ακούω τον Μπάμπη, που εκείνη την ώρα δεν τον καταλάβαινα τι μου έλεγε, σαν να ζητάει βοήθεια. Αλλά δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι μου λέει. Πετάγομαι από το κρεβάτι μου αναστατωμένη, ξυπνάω τον σύζυγό μου. Πάνω στον πανικό μου να ντυθώ, κλείνω το τηλέφωνο. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο στη συνέχεια, το σηκώνει και τον ακούω να φωνάζει», θυμάται η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Το τηλεφώνημα με τη μύτη

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει αμφιβολίες για τα κίνητρα του εγκλήματος.

Αρχικά, αναφέρθηκε στη γλώσσα του σώματος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που του δημιούργησε υποψίες, ενώ σχολίασε και τους ισχυρισμούς του ότι αν και δεμένος, ειδοποίησε τις αρχές πατώντας τα πλήκτρα του τηλεφώνου με τη μύτη του. Όπως είπε, προσπάθησε επί 10 λεπτά να καλέσει ένα νούμερο με τη μύτη του αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δεν σας κρύβω ότι είχα 10 λεπτά που δοκίμαζα στο κινητό μου τηλέφωνο, να καλέσω με τη μύτη ένα νούμερο. Δεν μπόρεσα ποτέ να το καλέσω. Και έλεγα, μα είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος… Πώς τα κατάφερε και κάλεσε το “100” με τη μύτη… Ενίσχυσε όλα τα στοιχεία που ενδεχομένως είχαν για το κατηγορητήριο εις βάρος του. Η τεχνολογία βοηθάει στις εξιχνιάσεις εγκλημάτων» λέει ο κ. Κατερινόπουλος.

Ο έμπειρος αστυνομικός αναφέρθηκε και στα όσα αντίκρισαν οι συνάδελφοι του όταν μπήκαν για πρώτη φορά στη μεζονέτα του ζευγαριού: «Όσο επαγγελματίας, σκληρός και ψυχρός να είσαι, και όση εμπειρία και να έχεις από τέτοια εγκλήματα, όταν πας σε έναν χώρο, βρίσκεις ένα άτομο νεκρό, ένα μωρό παιδί πάνω στο άψυχο κορμί και ένα σκυλί κρεμασμένο, πνιγμένο ουσιαστικά στη σκάλα του σπιτιού, αυτά είναι σοκαριστικά»
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ