LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|04
2019
19:45

Ο αρχηγός του ISIS επανεμφανίστηκε σε βίντεο για πρώτη φορά από το 2014

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εμφανίστηκε σε προπαγανδιστικό βίντεο για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια - Το βίντεο γυρίστηκε μετά τις 23 Μαρτίου 2019 και παραδέχεται την ήττα στην Μπαγούζ - Ορισμένοι θεωρούσαν ότι ήταν νεκρός

Επανεμφάνιση μετά από 5 χρόνια, δηλαδή από το 2014 έκανε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που φαίνεται σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, που προβλήθηκε σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο αλ Μπαγκντάντι στο βίντεο παραδέχεται την ήττα του ISIS στην Μπαγούζ, και ως εκ τούτου, το βίντεο έχει γυριστεί μετά τις 23 Μαρτίου 2019. «Η μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει», αναφέρει για το άλλοτε προπύργιο του ισλαμιστικού κράτους στη Συρία.

Η εμφάνιση του Μπαγκντάντι διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και βλέπει το φως της δημοσιότητας μερικές εβδομάδες μετά την ήττα. Ο αρχηγός του ISIS δείχνει πιο μεγάλος και βαρύς απ' ότι όταν κήρυξε την ύπαρξη του -τότε- χαλιφάτου στα μέσα του 2014.

Καθισμένος σταυροπόδι με ένα Καλάσνικοφ, ο φερόμενος ως αλ Μπαγκντάντι αναφέρθηκε στην ήττα στο Μπαγούζ. . «Ειλικρινά, η μάχη του Ισλάμ και του λαού του ενάντια στον σταυρό και τον λαό του είναι μεγάλη μάχη. Η μάχη του Μπαγούζ τελείωσε. Αλλά έδειξε την αγριότητα, τη βαρβαρότητα και τις κακές προθέσεις των Χριστιανών εναντίον της Μουσουλμανικής κοινότητας», φέρεται να λέει.

Οι αναλυτές επιχειρούν να διαπιστώσουν τον λόγο της επανεμφάνισής του, που είχε περιοριστεί σε ηχητικά ντοκουμέντα, το τελευταίο εκ των οποίων δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο. Ωστόσο, η μακρά απουσία του πυροδότησε ακόμη και φήμες περί ενδεχόμενου θανάτου του.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους Al Furqan και διαρκεί περίπου 18 λεπτά. 

Εγκωμιάζει τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Μεταξύ άλλων, ο Μπαγκντάντι εμφανίζεται να εγκωμιάζει τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, με 250 νεκρούς, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν ως εκδίκηση για την απώλεια της Μπαγούζ.

Συζητάει μαζί με άλλους μαχητές, τα πρόσωπα των οποίων δεν διακρίνονται έπειτα από τεχνική επεξεργασία.

Ο άνδρας επιβεβαιώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «θα εκδικηθεί» για τους μαχητές του που σκοτώθηκαν κι ότι η μάχη εναντίον της Δύσης είναι «μια μακρά μάχη».

Ο ηγέτης των τζιχαντιστών μιλάει ήρεμα, αφήνοντας κενό λίγων δευτερολέπτων μεταξύ των φράσεών του.

«Οι αδελφοί σας στη Σρι Λάνκα επούλωσαν (τα τραύματα) στις καρδιές των μονοθεϊστών (μελών του Ισλαμικού Κράτους) με τις επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες τράνταξαν τα κρεβάτια των σταυροφόρων (Χριστιανών) το Πάσχα, ως εκδίκηση για τα αδέλφια σας στη Μπαγούζ» ακούγεται να λέει.

«Αυτό αποτελεί μέρος της εκδίκησης που περιμένει τους σταυροφόρους» προσθέτει.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη βρίσκεται στη συριακή έρημο.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ