LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|03
2022
20:08

Η Ρωσία κυκλοφόρησε βίντεο με υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο

Όσο μαίνεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο συνεχίζει την προπαγάνδα, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο με υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο το οποίο, σύμφωνα με τη βρετανική Sun, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μήνυμα προς τη Δύση. 

Το βίντεο πρόβαλε το ρωσικό κανάλι TV Zvezda, το οποίο ανήκει στο υπουργείο άμυνας της χώρας και έχει ως θέμα τα «μυστικά χαρακτηριστικά του ρωσικού υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon». Τα πλάνα δείχνουν τον «ασταμάτητο» πύραυλο Zircon των 9 mach να εκτοξεύεται από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Λευκή Θάλασσα, μονταρισμένο από διάφορες λήψεις. Ο πύραυλος Zircon τέθηκε εσπευσμένα σε λειτουργία φέτος ενώ το «παρών» στις δοικιμές έδωσε και ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αυτό που τονίζεται από την πλευρά της Ρωσίας, είναι ότι η Δύση δε διαθέτει αντίστοιχο πύραυλο. «Η ταχύτητα του υπερηχητικού πυραύλου Zircon είναι τόσο υψηλή που εμποδίζει το σύστημα αεράμυνας του αντιπάλου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πρόσκρουσή του. Στην πραγματικότητα, η εκτόξευση του θα γίνει γνωστή μόνο αφού χτυπηθεί ο στόχος», αναφέρεται. 

«Κανείς δεν θα δει την εκτόξευση του πυραύλου ή την πτήση του. Θα τον δουν μόνο όταν ο πύραυλος χτυπήσει τον στόχο», σχολίασε ο διοικητής της φρεγάτας, πρώτος κυβερνήτης Ιγκόρ Κροκμάλ εξηγώντας ότι ο Zircon έχει «μεταβλητή τροχιά».

Πολλοί πιστεύουν ότι το βίντεο χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρότι κυκλοφόρησε πρόσφατα, και ότι εσκεμμένα μπορεί να κρατήθηκε για να βγει τώρα. Την λειτουργία του πυραύλου χαιρέτησε από την κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση της Μόσχας ως το όπλο επιλογής του Πούτιν με το οποίο μπορεί να εξαφανίσει αμερικανικές πόλεις σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης. Μάλιστα, όπως ανέφερε η Sun ,«μπορεί να διαλύσει το Λονδίνο σε 5 λεπτά». 

Πηγή: ethnos.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών