LIVE
00:00:00 ΜΜ

Όχι, δεν θέλουμε άλλες κατινιές. Μπουχτίσαμε…

Έχει γίνει κουραστικό, έχει καταντήσει αηδία… αυτή η εμμονή των social media να μας «πυροβολεί» κατά ριπάς με «κατινιές», για το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του και στην προσωπική του ζωή.

Θες δεν θες, ακούς, βλέπεις, διαβάζεις καθημερινά τι έκανε ο τάδε και όσο και αν προσπαθείς να το αποφεύγεις, τόσο γιγαντώνεται!

Κάνουν μέγα θέμα την κοτσάνα που ξεστομίζει το κάθε φαντασμένο «συστημικό» αναλώσιμο πιόνι τους, στήνουν ολόκληρες εκπομπές τσιρίδας και κλειδαρότρυπας, γιατί αυτό πουλάει, θεωρώντας όλους εμάς γιουσουφάκια τους, με ένα κεφάλι γεμάτο άχυρα…

Αλλά θα μου πεις, καλά μας κάνουν… γιατί εμείς οι ίδιοι αναπαράγουμε τα όσα μας πλασάρουν, εμείς οι ίδιοι για να το παίξουμε πως είμαστε μέσα στα πράγματα, τοποθετούμαστε πάνω σ’ αυτό και «θεοποιούμε» τα «ζαρζαβατικά» τους.

Βέβαια, με το πες πες, έχουν φτάσει οι ίδιοι να πιστεύουν πως πραγματικά κάποιοι είναι, με αποτέλεσμα να το θεωρούν έγκλημα που δεν τους προβάλεις, που δεν τους πλαισιώνεις στις δράσεις σου, καθώς αυτοί θα σου φέρουν, θα μας φέρουν likes στις αναρτήσεις μας.

Κι όσο στην κατινιά και το κουτσομπολιό είμαστε «μανούλες», στα υπόλοιπα παίρνουμε στον έλεγχο μηδέν, μιας και αναλωνόμαστε στα ίδια και τα ίδια, δίχως να νοιαζόμαστε για την εξέλιξή μας, το μέλλον το παιδιών μας… στα οποία δυστυχώς δίνουμε λάθος πρότυπα!

Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή πως άλλο είναι το να πεις κάτι για να γελάσεις και να σχολιάσεις σε μια στιγμή χαλάρωσης και άλλο αυτό το κάτι να έχει γίνει τρόπος ζωής, καθημερινή εμμονή… με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε στην κατσαρόλα, ούτε στο μυαλό τροφή.

Ας το συνειδητοποιήσουμε λίγο αυτό, ας κάνουμε μια δοκιμή να ρίξουμε μαύρο σε όλες αυτές τις γελοιότητες και ας βάλουμε στην κουβέντα μας κάτι δημιουργικό, κάτι παραγωγικό.

«Η κατσίκα του γείτονα», όσο και να ελπίζουν κάποιοι, δεν θα ψοφήσει ποτέ… γιατί ποτέ και κανένας δεν θα μπορέσει να την πλησιάσει όταν διαθέτει τέτοια μυαλά. Αντίθετα, το μόνο που θα καταφέρει είναι να γεμίζει χολή και μίσος τα σωθικά του.

Αλλαγή ρότας λοιπόν, μιας και ποτέ δεν είναι αργά, γυρίζοντας την πλάτη σε ειδήσεις του τύπου:  

Ποιο είναι το κορίτσι του GNTM που έκλεψε την καρδιά του Ντέμη Νικολαΐδης μετά τη Βανδή;

Που κάνουν διακοπές ο Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη του Survivor και  αν είναι τελικά ζευγάρι… γιατί ο Τσιτσιπάς δεν κάνει εμβόλιο και πάει λέγοντας.

Αρκεί όμως να θυμόμαστε ένα: ο πολισμός δεν κληρονομείτε, διδάσκεται και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν είναι χορηγοί μας, είναι η ιστορία μας…

Παύλος Ανδριάς
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ