LIVE
00:00:00 ΜΜ

Ηλεία, χωρίς υγεία...

Η στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας με ιατρικό και λοιπό προσωπικό ήταν το ζητούμενο εδώ και αρκετούς μήνες.

Τρία νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και κυρίως με τους ασθενείς να αναζητούν την υγεία τους ακόμα και σε όμορους Νομούς.

Παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις από πλευράς ακόμα και του ίδιου του υπουργείου Υγείας και του πρώην υπουργού Βασίλη Κικίλια για στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με μεθοδεύσεις και εκβιασμούς βάζει «λουκέτο» στα δύο από τα τρία νοσοκομεία (Αμαλιάδας και Κρέστενας) και αφήνει το νοσοκομείο Πύργου να σηκώσει, χωρίς και πάλι να έχει την επάρκεια κλινών και προσωπικού, το βάρος της υγειονομικής περίθαλψης ενός ολόκληρου Νομού.

Σήμερα αποκαλύπτεται ο πραγματικός σχεδιασμός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που δεν ήταν άλλος από την αλλαγή της εικόνας του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας.

Εν μία νυκτί κλείνουν δύο νοσοκομεία, μεταφέρεται το όποιο προσωπικό έχει απομείνει σε αυτά σε μία μονάδα, και όλα βαίνουν καλώς… τουλάχιστον σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα ερωτήματα το οποίο τίθεται και θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας είναι: Μπορεί το νοσοκομείο Πύργου να καλύψει τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης ενός ολόκληρου Νομού.

Επαρκούς οι κλίνες και το προσωπικό που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο νοσοκομείο Πύργου για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών;

Τι θα γίνει με τις κενές οργανικές θέσεις κυρίως ιατρικού προσωπικού που συνεχίζουν να υπάρχουν;

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρέστενας που έβαλαν «λουκέτο»;

Εν μέσω πανδημίας είναι απαράδεκτο, να κλείνουν υγειονομικές μονάδες και εργαζόμενοι να οδηγούνται ουσιαστικά στην ανεργία.

Από τη υγειονομική μάχη που εδώ και μήνες δίνουμε δεν περισσεύει τίποτα και κανείς.    

Παναγιώτης Φλεβοτομος
Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηλείας

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ