LIVE
00:00:00 ΜΜ

Η Ηλεία υγειονομικά πιο ανοχύρωτη από ποτέ

Στις 19 Ιανουαρίου πραγματοποιεί την επίσκεψή της στην Ηλεία η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα.

Φυσικά και είναι θετικό ο εκάστοτε Υπουργός να διαπιστώνει ο ίδιος τα προβλήματα, όμως οι επισκέψεις - αυτοψίες κυβερνητικών παραγόντων, θα πρέπει να έχουν ουσία και όχι να περιορίζονται στα όσα περιλαμβάνει μια καλοστημένη επικοινωνιακή φιέστα.

Τη δεδομένη στιγμή, ο τομέας της υγείας στην Ηλεία βρίσκεται στο χειρότερο επίπεδο από συστάσεως του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Πρωτοβάθμια περίθαλψη σχεδόν στο μηδέν και δευτεροβάθμια υπό του μηδενός και μάλιστα εν μέσω πανδημίας που η ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Οι εργασιακές συνθήκες γιατρών,  νοσηλευτών και εργαζομένων  βρίσκονται σε οριακό σημείο, με τους πρωτεργάτες της Υγείας και τους πολίτες να απαιτούν άμεσες πράξεις, αφού το σύστημα υγείας στο Νομό βασίζεται μόνο και μόνο στην λέξη "φιλότιμο", απεμπολώντας πλήρως τη λέξη "αξιοπρέπεια", με όσους ιατρούς έχουν απομείνει να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να εξυπηρετήσουν υγειονομικά έναν ολόκληρο Νομό.

Κατ' ουσία, στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας,  λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η Ηλεία είναι απροστάτευτη, αφού τα τελευταία δύο χρόνια παραμένει ανοχύρωτη.

Με τις "ευλογίες" της κυβέρνησης, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας υποστελεχώθηκε σε σημείο "λουκέτου" και το Νοσοκομείο Πύργου υποβαθμίστηκε. Κανένα αίτημα για να χαρακτηριστεί «άγονη» η περιοχή της Ηλείας δεν έγινε δεκτό.

Οι λόγοι που επικαλούνται είναι πολλοί, δικαιολογία βάσιμη, όμως, δεν υπάρχει καμία.

Την ώρα που οι κλινικές στενάζουν να εξασφαλίσουν κλίνες για νέες εισαγωγές ασθενών,  αναδεικνύεται  δυστυχώς για μία ακόμα φορά η ανεπάρκεια του Υγειονομικού μας Συστήματος.

Αποτέλεσμα, τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας να αποτελούν μονόδρομο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παροχής υγείας στο Νομό, αλλά και για την επιβάρυνση του ΕΚΑΒ και του συστήματος υγείας.

Όσο, διαπιστώνουμε μόνο τα προβλήματα, απλώς τα διαιωνίζουμε. Σήμερα, η κατάσταση έχει φτάσει στο "μη παρέκει" και δεν χωράει άλλες διαπιστώσεις. Ζητάει άμεσες λύσεις.

Αν η επίσκεψη της κυρίας Υπουργού δεν συνοδεύεται με συγκεκριμένες προτάσεις που θα γίνουν σε μικρό διάστημα αποφάσεις, φυσικά με την ευρεία συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, τότε για ακόμα μία φορά θα βρεθούμε να "κυνηγάμε την ουρά μας". Περιμένουμε ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ και όχι ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ κ. Υπουργέ.

Μισέλ Αμπού - Χάντμπα
Δικηγόρος
Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας
Μέλος Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. Ηλείας

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ