LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|05
2022
07:52

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το σύνθημα «τους στέλνουμε πίσω το λογαριασμό»

Μετά τους “ηλεκτροφόρους” λογαριασμούς ρεύματος και οι αποδείξεις από τα super market και την αγορά βασικών ειδών κατανάλωσης προκαλούν απελπισία στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της εσωτερικής διαδικασίας της Κυριακής 15 Μαϊου επικεντρώνεται στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά “για το καλάθι που δεν γεμίζει” με κοινό πλέον το σύνθημα “τούς στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό”. Η καμπάνια της Κουμουνδούρου ενόψει της διαδικασίας εκλογής Προέδρου την μεθεπόμενη Κυριακή θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και με τηλεοπτικά σποτς στα οποία τουλάχιστον το τελευταίο διήμερο θα πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξή του αναφερόμενος στην καμπάνια είπε ότι έχει αλληγορικό περιεχόμενο καθώς συνδέει μία δημοκρατική κομματική διαδικασία με ένα δημοκρατικό αίτημα αυτό της πολιτικής αλλαγής. Όσο για το σύνθημα “να τούς στείλουμε πίσω τον λογαριασμό” αυτό έχει αναφορά σε όλη την τριετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και στις πολιτικές της και όχι μόνο στην ακρίβεια που σε συνδυασμό με την ανεμπόδιστη αισχροκέρδεια ταλανίζουν κάθε νοικοκυριό και κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίζεται έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση της 15ης Μαϊου. Για τον πρόεδρο μπορούν να ψηφίσουν όσοι γίνουν μέλη του κόμματος ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας και για την Κεντρική Επιτροπή όσοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έως τις 21 Μαρτίου. Για τις καταστατικές αλλαγές οι ψηφοφορίες θα γίνουν ηλεκτρονικά το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαϊου και σ’ αυτές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι σύνεδροι ψήφισαν στην κάλπη αναφορικά με τον τρόπο εκλογής της συλλογικής ηγεσίας δηλαδή περίπου 4.700 σύνεδροι. Οι προς έγκριση καταστατικές αλλαγές αφορούν: τα δικαίωματα των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη συγκρότηση των οργανώσεων, τον χρόνο θητείας των οργάνων, την εκλογή των νομαρχιακών επιτροπών από τα μέλη, την ισάριθμη αντιπροσώπευση, το ασυμβίβαστο στα όργανα και τον διορισμό ή την εκλογή στα τμήματα του κόμματος.

Οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή είναι τελικώς 732. Κάποιοι απέσυραν τελικώς τις υποψηφιότητές τους για να διευκολύνουν τις επιμέρους τάσεις να καθορίσουν τις κλειστές λίστες για την σταυροδοσία και να μην σπάσουν οι γραμμές. Κι αυτό παρά τις παραινέσεις του προέδρου του κόμματος προς τα μέλη να μην δεχτούν χαρτάκια και λίστες από τις τάσεις αλλά να ψηφίσουν με βάση τα προσωπικά τους κριτήρια και το βιογραφικό των υποψηφίων.Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι 300 και τα 150 θα εκλεγούν στην Αττική. Ισχύει η συμμετοχή στο όργανο 50-50 ανδρών και γυναικών που έχει ήδη ψηφιστεί, η ποσόστωση του 20% για τους υποψηφίους που προέρχονται από τη διαδικασία διεύρυνσης (προοδευτική Συμμαχία) και το όριο του 15% για την εκλογή βουλευτών (στην Αττική) και 20% στην περιφέρεια.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών