LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|05
2019
08:07

Αλποχώρι: Ετοιμόρροπο κτίριο απειλεί την καθημερινότητα των μαθητών

Οι τελευταίοι σεισμοί έχουν επαναφέρει έντονα στην επικαιρότητα το θέμα των ετοιμόρροπων κτιρίων στην Ηλεία, τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά. Στο Αλποχώρι του δήμου Πύργου ένα τέτοιο κτίριο απειλεί την καθημερινότητα των μαθητών.

Στέκει σα φάντασμα δίπλα στο δημοτικό σχολείο του χωριού και ο φόβος της κατάρρευσης με όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρξουν δημιουργούν έντονο προβληματισμό και φόβο στους κατοίκους.

Η κα Δήμα μας μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει λόγω και της καθημερινής διέλευσης των μικρών μαθητών από το σημείο. “Από το σημείο αυτό, περνάνε τα παιδιά πρωί και μεσημέρι στο σχόλασμα, αφού είναι στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Πιστεύω και ξέρω ότι έχουν γίνει ενέργειες από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος αλλά κι εμείς σαν γονείς φοβόμαστε και ανησυχούμε για τα παιδιά μας. Θα θέλαμε επειδή είναι περίοδος με σεισμούς να ξέρουμε αν υπάρχει κάποια λύση γι’ αυτό το οίκημα. Υπάρχει ιδιοκτήτης, που είναι όμως στην Αθήνα και ο ίδιος μας έχει πει ότι έχει κάνει κάποιες ενέργειες, αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς. Θα θέλαμε κάποιος να μεριμνήσει να μάθουμε κάποια πράγματα επιπλέον και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς ως γονείς. Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από αυτό το κτίριο” σημείωσε.

Katsigiannis

Ο πρόεδρος του Αλποχωρίου Χρήστος Κατσίγιαννης αναφέρόμενος στο πρόβλημα τόνισε πως “…έχω μιλήσει με την ιδιοκτήτρια που το έχει, έχει κάνει και η ίδια ενέργειες, έχει πάει στον Δήμο και έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Της είπαμε τουλάχιστον να προστατεύσει το τοιχίο γύρω από το κτίριο με σύρμα και να βάλει και κορδέλες. Τον Δήμο εγώ τον έχω ενημερώσει από το 2013 για το συγκεκριμένο ζήτημα.Η ιδιοκτήτρια μου είχε πει πριν από ένα μήνα ότι σκόπευε να κατέβει κάτω, να δει τι θα κάνει, αλλά ακόμα δεν έχει έρθει. Είχα απευθυνθεί επίσης και στην πολεοδομία όπου μου είπαν ότι αν συμβεί κάτι την ευθύνη την έχει ιδιοκτήτρια. Η ίδια όμως, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί με αποτέλεσμα να ανησυχούμε όλοι εξαιτίας των σεισμών” κατέληξε.

Lianos

Ο Θεόδωρος Λιανός κάτοικος Αλποχωρίου από την πλευρά του μας δήλωσε πως το κτίριο που είναι ένα αρχοντικό του χωριού έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια, ίσως και πάνω από έναν αιώνα. “Η κατάσταση του, το καθιστά επικίνδυνο κυρίως για τα παιδιά, γιατί μιλάμε για ένα χωριό το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 30 παιδιά τουλάχιστον, τα οποία παίζουν σε όλους τους χώρους του χωριού και επισκέπτονται συνεχώς αυτό το σημείο. Είναι περίοδος τώρα καλοκαιριού και όπως καταλαβαίνετε η βλάστηση είναι αυξημένη, υπάρχει επικινδυνότητα από τα φίδια αλλά κυρίως από το γεγονός ότι το ίδιο το κτήριο είναι υπο κατάρρευση. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να δούμε τι θα κάνουμε. Είναι ο κύριος δρόμος εισόδου του χωριού. Το κτίριο έχει ήδη αντέξει πολλούς σεισμούς και πρέπει άμεσα κάποιοι υπεύθυνοι να δείξουν περισσότερη σημασία. Δε σημαίνει ότι επειδή είναι χωριό πρέπει να το αποκλείσουμε” είπε μεταξύ άλλων.

alpoxori2

alpoxori3

alpoxori4

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ