LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|05
2022
14:07

Τρία τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα - Δηλώθηκαν στο ECDC

Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα οξείας ηπατίτιτδας στην Ελλάδα και δηλώθηκαν από τον ΕΟΔΥ και επίσημα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πρόκειται για τρία παιδιά, ηλικίας 14, 18 μηνών και 10 ετών.

Το ένα παιδάκι δεν νοσηλεύτηκε, ενώ τα δύο χρειάστηκαν ολιγοήμερη νοσηλεία.

Κανένα από τα τρία παιδιά δεν παρουσίασε καμία επιπλοκή. Επίσης, δεν έλαβαν ειδική αγωγή και είναι σε άριστη γενική κατάσταση.

Και στα τρία παιδιά έγιναν οι σχετικές εξετάσεις και δεν εντοπίστηκε κανένας από τους ιούς που έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση της νόσου όπως, αδενοϊός, SARS-CoV-2.

Τα δύο παιδιά, το ηλικίας 14 μηνών και το παιδί 10 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα (κοιλιακό άλγος και εμέτους) και πυρετό. Τους έγιναν εξετάσεις και διαπιστώθηκε αύξηση των ηπατικών ενζύμων.

Το τρίτο παιδί ηλικίας 18 μηνών ήταν ασυμπτωματικό αλλά οι τρανσαμινάσες του βρέθηκαν αυξημένες όταν υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις.

Μιλώντας στο iEidiseis, ο Καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο «σκοτάδι» όσον αφορά στην υφιστάμενη έξαρση.

Παράλληλα, ο Δρ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι υπό τα υπάρχοντα δεδομένα, τα οποία είναι ελάχιστα, υπάρχει μόνον ένα μέτρο πρόληψης που συνιστά να λαμβάνουν οι γονείς.

Επιπλέον, ο Καθηγητής Παιδιατρικής επεσήμανε ότι ο εν λόγω ιός μπορεί να είναι ολότελα καινούργιος, να πρόκειται για μια συνύπαρξη ιών ή μια μετάλλαξη ενός ήδη υπάρχοντος ιού.

«Γι’ αυτό, η μόνη πρόληψη που θα συνιστούσα κυρίως αυτή τη στιγμή, είναι να πλένουμε τα χέρια μας πολλές φορές την ημέρα. Και τα παιδιά, όταν είναι σχολείο, όταν έρχονται απ’ το σχολείο, απ’ τους παιδικούς σταθμούς, θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους. Τώρα, όσον αφορά στη θεραπεία, δεν ξέρει κανένας δεν ξέρει ακριβώς ποια είναι», είπε στο iEidiseis.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών