LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|05
2022
07:23

ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος μεγάλος σταθμός για την πολιτική αλλαγή οι αυριανές εκλογές

Πρώτος μεγάλος σταθμός η Κυριακή των εσωτερικών διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεύτερος και καθοριστικός σταθμός η Κυριακή των εκλογών με την απλή αναλογική.  

Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει πολιτικά τον πήχη της αυριανής διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, με επίκεντρο το μήνυμα που θα σταλεί μέσω της μαζικής συμμετοχής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Συγχρόνως, δεν κρύβει την εκτίμησή του πως εάν αυτό το μήνυμα είναι ηχηρό τότε θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για πολιτική αλλαγή, την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όπως χαρακτηριστικά λέει “το τέλος του εφιάλτη”.

Ως εκ τούτου για τον Αλέξη Τσίπρα τα 1.000 εκλογικά κέντρα στα οποία θα διεξαχθούν αύριο οι εκλογές σ’ ολόκληρη την χώρα μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε “ταχυδρομεία” που θα στείλουν το γράμμα αλλά και τον…λογαριασμό στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επειδή έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απελπισία. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά μετά τον Πάσχα περιόδευσε σε πολλές πόλεις, συνομίλησε με εκατοντάδες πολίτες και άκουσε τα προβλήματα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Το συμπέρασμά του είναι πως στην βάση της κοινωνίας υπάρχει μία βουβή οργή ενδεχομένως ακόμη και μεγαλύτερη από εκείνη που συναντούσε το 2012, τα πρώτα χρόνια των μνημονίων η οποία αναζητεί την έκφρασή της.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα εκφραστής της δυσφορίας των πολιτών για την αβάσταχτη καθημερινότητά τους μπορεί να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Γι’ αυτό και σε καθημερινή βάση καλεί τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να εγγραφούν ακόμη και την Κυριακή ως μέλη ούτως ώστε με την ψήφο τους να ενδυναμώσουν τη φωνή του και κατ’ επέκτασιν και την πολιτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξ αυτού του λόγου ακόμη και σήμερα μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία στέλνει μήνυμα συμμετοχής μέσα από πρωινή του τηλεοπτική συνέντευξη και μέσα από μία πιο χαλαρή συνάντηση που έχει προγραμματίσει με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς και πού ψηφίζεις 

Αύριο λοιπόν, ανοίγουν στις 8 το πρωί 1.000 εκλογικά κέντρα για μία εκλογική διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ με δυνατότητα παράτασης εφόσον υπάρξει μεγάλη προσέλευσης. Στην εκλογή προέδρου μπορούν να συμμετάσχουν όσοι πολίτες είναι άνω των 15 ετών και έχουν εγγραφεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστω και πέντε λεπτά προτού ψηφίσουν. Για τους άνεργους και τους νέους έως 30 ετών δεν προβλέπεται η καταβολή δύο ευρώ για συμμετοχή στην ψηφοφορία. Όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί έως τις 21/03 στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε τμήμα της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Όσοι έχουν εγγραφεί ως μέλη μετά τις 21/03 ή πρόκειται να εγγραφούν την Κυριακή, επειδή θα ψηφίσουν μόνο στην κάλπη του Προέδρου μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο οποιασδήποτε περιφέρειας της χώρας. Στα εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν αιτήσεις εγγραφής για να συμπληρωθούν εκείνη την στιγμή.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ