LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|05
2022
07:22

Ηλεία: Το "θαύμα" της Κεραμέως στην Τριτοβάθμια - Εκδικητική συμπεριφορά για το νομό

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Τα τμήματα της Ηλείας, Μουσειολογία Πύργου και Γεωπονία Αμαλιάδας, όπως αναμενόταν δεν έχουν εισακτέους.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση σβήνει την Ηλεία από το χάρτη και αυτό το εκδικητικό "θαύμα" αποτελεί επιλογή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Και κάπου θα μπορούσε να βρει άλοθι, η υπουργός και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν υπήρχαν και άλλα πανεπιστήμια στην χώρα που θα έκαναν καταργήσεις τμημάτων, αν υπήρχαν και άλλοι νομοί χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα.

Από τις πέντε αλλαγές που εφαρμόζονται στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, μόνο η Ηλεία μένει χωρίς σχολές.

Η αναδιάρθωση του πανεπιστημιακού χάρτη εξαντλήθηκε σε ένα νομό. Η εξακτίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών εξαιρεί την Ηλεία.

Σε πολιτικά "πηγαδάκια" συζητείται πως η προκλητική εξαίρεση της Ηλείας από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση από την υπουργό Νίκη Κεραμέως ήταν εκδικητική με στόχευση σε πολιτικό πρόσωπο της Ηλείας.

Όμως όποια και αν είναι τα κίνητρα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η στάση αυτή αποτελεί πρόκληση και προσβολή για το νομό, που τιμωρείται άγνωστο γιατί.

Είναι περιττό να εξηγήσουμε πως ένας νομός που βρίσκεται στην κορυφή της αγροτικής παραγωγής της χώρας, με πολιτιστικό προϊόν παγκοσμίου ενδιαφέροντος που συνδέεται με τον αθλήτισμό και με σημαντική παρουσία στον τουρισμό, έχει αρκετά αντικείμενα για να υπάρξουν πανεπιστημιακά τμήματα.

Είναι άκρως προκλητικό από όλη την Ελλάδα η Ηλεία να εξαιρείται. Αν η Ηλεία βρισκόταν σε άλλη χώρα και Γεωπονία θα είχε, και Τμήμα σχετικό με την αρχαιολογία και την ιστορία θα είχε και ένα διεθνές τμήμα για τον Αθλητισμό και Ολυμπισμό θα διέθετε με τέτοια προϊστορία και σημασία στο Ολυμπιακό Κίνημα...

Η σημερινή εικόνα είναι αποκλειστικά προϊόν πολιτικής βούλησης.

Της κατάστασης που διαμορφώνεται και της δυσαρέσκειας που επικρατεί δεν εξαιρείται ούτε ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος, που είχε πει στους Ηλείους "περιμένετε και θα δείτε..." αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το νομό...

panepist

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών