LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|05
2022
16:16

Κατρίνης: Ξεκάθαρο το αναπτυξιακό πρόσημο της επίσκεψης του Ισραηλινού πρέσβη στην Ηλεία

Σημαντική επίσκεψη, με ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρόσημο, πραγματοποίησε ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani στην Ηλεία, προσκεκλημένος του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Ο πρέσβης, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συνοδευόμενος από τον Ηλείο βουλευτή ξεναγήθηκε στο μοναδικό αρχαιολογικό χώρο όπως και το μουσείο, εκφράζοντας τον θαυμασμό του.

katrinis presvis 2

Ακολούθως, ο κ. Yossi Amrani πραγματοποίησε επίσκεψη σε μονάδες αγροτουρισμού, οινοποιεία και ελαιουργεία, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Την Δευτέρα το πρωί, ο πρέσβης του Ισραήλ, συνοδευόμενος από τον κ. Κατρίνη, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο της αρχαίας Ολυμπίας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την δημοτική αρχή, αναπτύσσοντας τις  περεταίρω σκέψεις του σε σχέση με την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ηλεία, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο ο κ. Yossi Amrani επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

katrinis presvis 3

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ισραηλινού πρέσβη στην Ηλεία, ο Μιχάλης Κατρίνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ στην Ηλεία επιβεβαιώθηκαν για μία ακόμη φορά οι πολύ καλές σχέσεις που διέπουν Ελλάδα και Ισραήλ, πέραν της δεδομένης, μακροχρόνιας αμυντικής συνεργασίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χώρες μας μοιράζονται πολλά κοινά, σε σχέση με την ιστορία, την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αλλά και τις δημοκρατικές αξίες και πεποιθήσεις μας. Εδώ στην Ηλεία, ωστόσο, η επίσκεψη του κ. Yossi Amrani μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης περεταίρω συνεργειών για τις δύο χώρες, σε πιο ειρηνικούς τομείς, όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή. Πρόκειται για τομείς στους οποίους το Ισραήλ διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία. Ειδικά σε σχέση με τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει τεράστια τεχνολογικά άλματα, αυξάνοντας κατακόρυφα την παραγωγικότητα των αγροτών του. Η Ηλεία, μόνο ωφελημένη μπορεί να είναι από τέτοιες επισκέψεις. Γιατί τα αναμφισβήτητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όσο πιο πολύ προβάλλονται σε επίσημο επίπεδο, τόσο πιο πολλές αγορές αναμένεται ότι θα ανοίγουν – με το Ισραήλ να είναι μόνο μία από αυτές…».

katrinis presvis 4

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ