LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|05
2022
21:43

Μητσοτάκης: Εν αναμονή της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν - Ενέργεια και Ουκρανία από τα βασικά θέματα

Για τις 22:30 (ώρα Ελλάδος) είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν στο οβάλ γραφείο, ενώ τα θέματα που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος ποικίλλουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Σοφίας Φασουλάκη που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται αρχικά να θέσει σαν θέμα τη στάση που κρατά η Ελλάδα σε ό,τι αφορά το ουκρανικό, σημειώνοντας πως η χώρα μας είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ. Θα μιλήσει για τη θέση που η Ελλάδα πήρε απέναντι στη ρωσική εισβολή αλλά και την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.



Παράλληλα, κατά τη συνάντηση θα βρεθεί στο τραπέζι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, χωρίς ωστόσο να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθεί στο ζήτημα των τουρκικών υπερπτήσεων, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και ότι δεν γίνεται ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ να προκαλεί έναν άλλο σύμμαχο.

Θα εκφράσει ταυτόχρονα τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο πώλησης F16 στην Τουρκία, ενώ θα πει πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην παραγωγή των F35. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, ο πρωθυπουργός νωρίτερα μίλησε για το σενάριο η Τουρκία να ασκήσει βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και είπε πως «δεν μπορεί να μπλοκάρει η Τουρκία την ένταξη, δεν είναι ώρα».

Μεγάλο κομμάτι της συζήτησης θα αποτελέσει και το ενεργειακό. Ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει την επιθυμία της χώρας να καταστεί ενεργειακός κόμβος, ενώ θα δώσει όλες τις λεπτομέρειες των επενδύσεων που γίνονται αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη. Θα πει, τέλος, πως ακόμα δεν μπορεί να υπάρξει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. «Είναι κάτι που θα αργήσει, αλλά σταδιακά θα το πετύχουμε», τόνισε νωρίτερα σε συνέντευξή του.

Πηγή: Ethnos.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών