LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|05
2022
11:30

Ο Ηλείος πίσω από την υποδοχή Μητσοτάκη από τον Μπάιντεν - "Μπαϊντενόπουλο"

Κρητική καταγωγή θέλησε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την υποδοχή του Προέδρου των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο, όταν το τελευταίος του συστήθηκε ως “Μπαϊντενόπουλος”… “Μπαϊντενάκης” ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως τα πράγματα είναι εδώ και καιρό ξεκάθαρα.

Άλλωστε ο πατήρ Άλεξ Καρλούτσος ή πιο γνωστός στην Αμερική father Alex, είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα όταν επισκέφθηκε το Λαντζόι και τον Πύργο πέρυσι τον Ιούνιο. “Ο Μπάιντεν είναι “Μπαϊντενόπουλος” το είπε και ο ίδιος. Δεν είναι Μπαϊντενάκης που είναι οι Κρήτες. Είναι Πελοποννήσιος, Μπαϊντενόπουλος. Να μας ζήσει…” είχε δηλώσει στο ilialive.gr φτάνοντας με σκάφος στο Κατάκολο, πριν επισκεφθεί το Λαντζόι.

Και στη διάρκεια της δεξίωσης για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στον Άντυ Μανάτο, ο οποίος τον είχε «βαφτίσει» Μπαϊντενόπουλο όταν ήταν γερουσιαστής στο Ντέλαγουερ.

Ο πάτερ Άλεξ που πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, παραμένει πιστός φίλος στο πλευρό του Τζο Μπάϊντεν όπως εδώ και δεκαετίες αφού τους δένουν ισχυροί φιλικοί και οικογενειακοί δεσμοί.

Biden Mitsot usa11ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Μάλιστα όπως ανέφερε και το iefimerida.gr, ο πάτερ Άλεξ ήταν η η «ψυχή» της δεξίωσης, που μετά το τεστ κορωνοϊού που υποβλήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού - τον οποίο ο ίδιος δημιούργησε - απουσίασε από τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο ο Μπάιντεν, με τον οποίο είναι φίλοι πάνω από 40 χρόνια, αναφέρθηκε προσωπικά σε εκείνον στην ομιλία του. «Ο father Alex δεν μπόρεσε να είναι σήμερα εδώ, αλλά θέλω να ξέρει πως αυτός είναι η αιτία που κάνω τον σταυρό μου με λάθος τρόπο», είπε αστειευόμενος.

Όμως οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα, λένε πως ο ρόλος του father Alex είναι πολύ πιο ουσιαστικός στις σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας επί θητείας Μπάιντεν, αποτελόντας ένα συνδετήριο κρίκο πολύ ισχυρό ανάμεσα στις δύο χώρες.

Με πληροφορίες από το iefimerida.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών