LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|05
2022
19:27

Γεωργιάδης: «Καταιγίδα» οι αυξήσεις στα καύσιμα - Θα γίνονται έλεγχοι, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι οι τιμές των καυσίμων αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία έναν πολύ μεγάλο βραχνά για τον οικογενειακό προγραμματισμό

Ως καταιγίδα περιέγραψε τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ο Άδωνις Γεωργιάδης και δεν έκρυψε την ανησυχία του λέγοντας πως «οι τιμές θα είναι στα ύψη όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία».

«Αυτό που ζούμε με τις τιμές των καυσίμων είναι η τέλεια καταιγίδα», είπε στη Βουλή και συμπλήρωσε πως η τιμή των καυσίμων την περασμένη Παρασκευή, όπως τιμολογήθηκε από τα διϋλιστήρια, ήταν η υψηλότερη τιμή όλων των εποχών, λόγω της κατάστασης που επικρατεί διεθνώς. Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεφύγει και αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία -όπως είπε-έναν πολύ μεγάλο βραχνά για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Σύμφωνα με όσα είπε, αυτό που επηρεάζει περισσότερο τη χώρα μας δεν είναι το ρωσικό αργό πετρέλαιο, καθώς στη Μεσόγειο η προμήθεια του δεν ήταν τόσο μεγάλη, αλλά οι εισαγωγές στη βενζίνη ήταν που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην άνοδο των τιμών, καθώς αυτό είναι που έχει λείψει περισσότερο στην αγορά.

Αναφερόμενος στην πρωινή επίσκεψη στα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil, είπε οτι ξεκίνησαν έλεγχοι για τον τρόπο τιμολόγησης των καυσίμων και συγκεκριμένα της βενζίνης 95 οκτανίων και του Diesel. Στόχος ανέφερε ήταν η ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης οτι θα ελέγξει όλο τον κύκλο των καυσίμων και όχι μόνο τα μικρά πρατήρια και οτι θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την διάταξη και πουλάνε με μεγαλύτερο κέρδος από την πρώτη Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν», διαμήνυσε.

Σε ότι αφορά στη διάταξη για τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας των πρατηρίων που αισχροκερδούν, εφόσον είτε τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ, είτε έχουν υποτροπιάσει, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η διάταξη σταθμίζει δύο αγαθά, την προστασία του καταναλωτή και την προστασία της επιχείρησης από ένα λανθασμένο πρόστιμο που μπορεί να καταπέσει στα δικαστήρια.

Αφού «σταυροκοπήθηκε» πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι συμφωνεί σε ένα πράγμα με το ΚΚΕ, στο ότι υπάρχει μεγάλο κομμάτι κερδοσκοπίας διεθνώς λόγω του πολέμου.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ